fbpx

[Video] Merklovo ponovno zajela tresavica: Prejšnjič se je izgovarjala na dehidracijo, tokrat zavrnila kozarec vode

Tresoča Angela Merkel in nemški predsednik Frank-Walter Steinmeier (vir: twitter)

Ko so kamere ujele nemško kanclerko Angelo Merkel, kako se trese ob obisku novoizvoljenega ukrajinskega predsednika, se je “Mutti” izgovarjala, da je potrebovala samo kozarec vode, češ da je bila dehidrirana. Tokrat se je tresavica vrnila, Merklova pa je kozarec vode zavrnila.

To je že drugi primer tresavice Merklove v javnosti v roku enega meseca. Na posnetku je vidno, kako skuša umiriti tresenje s sklepanjem rok, a tresavica je zajela celo telo. Do “incidenta”, kot poroča RT, je prišlo pri uradnem imenovanju novega ministra za pravosodje v berlinski palači Bellevue v četrtek zjutraj.

Kanclerka je stala ob nemškem predsedniku Frank-Walterju Steinmeierju, ki je bil ravno sredi govora. Tresavica je dolgoletno nemško voditeljico zajela večkrat zapored. Zdelo se je, kot da bi že popuščala, ko jo je ponovno zagrabila.

Zato je Merklova tesno sklenila roke v jalovem poskusu, da bi si povrnila nadzor nad telesom. A vse je bilo zaman. Tako je tudi zavrnila kozarec vode, ki ji ga je na neki točki ponudil eden od prisotnih.

Merklova vztraja, da gre na Japonsko
Vseeno je nadaljevala s ceremonijo in po zaključku uradnega dela pozirala na fotografijah z drugimi uradniki, se rokovala in nasmihala. Tiskovni predstavnik Merklove je po zaključku ceremonije povedal, da se kanclerka “počuti dobro” in se bo udeležila vrha G20 v Osaki na Japonskem. Vrh se bo na Japonskem odvijal od 28. do 29. junija.

Merklovo so nazadnje opazili, kako se trese, ko je državo obiskal ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski. Merklova je novinarjem takrat zatrdila, da je bila zgolj dehidrirana in si je opomogla po nekaj kozarcih vode.

Ivan Šokić