fbpx

[Video] Eritrejec zabodel šolarki na poti v šolo

Foto: YouTube

V Illerkirchbergu v Nemčiji je bila danes zjutraj napadena nemška deklica. 14-letna deklica je bila napadena na poti v šolo. Reševalci so odhiteli na kraj dogodka in našli hudo poškodovano šolarko in njeno kolegico, 13-letno Nemko. Starejša je kasneje umrla v bolnišnici.

Nemški dnevnik Bild poroča, da se je napad zgodil okoli 7.30 zjutraj, ko sta se najstnici odpravili v šolo. Zgroženi domačini so takoj poklicali reševalce, ki so dekleti z reševalnim vozilom odpeljali v bolnišnico. Starejše ni bilo mogoče več rešiti in je bila po prihodu v bolnišnico razglašena za mrtvo.

Po navedbah prič je storilec prišel iz skupnega azilnega zavetišča na Bucher Straße. Eno od deklet je brez razloga udaril in ji nož zaril v trebuh, poroča nemška televizija SWR. Nato je zabodel še njeno sošolko.

Po pokolu pobegnil v azilno prebivališče
Storilec je pobegnil nazaj v bivališče, v katerem so bili prosilci za azil. “Ko je policija s specialnimi enotami preiskala nastanitev, je našla tri stanovalce, vse prosilce za azil iz Eritreje. Dva so odpeljali na policijsko postajo. Tretji je bil poškodovan in so ga morali bolnišnično oskrbeti,” so sporočili s policije. “27-letnik, ki smo ga našli poškodovanega v nastanitvi, je osumljen, da je napadel dekleti. Policisti so pri njem našli tudi nož, ki bi lahko bil morilsko orožje. Osumljenec je trenutno pod policijskim nadzorom v bolnišnici.”

Obenem je policija zaradi smrti deklice nespodobno pozvala domačine, “naj ne vzbujajo splošnega suma do tujcev, prosilcev za zaščito ali prosilcev za azil nasploh oziroma naj takšnega suma ne spodbujajo ali podpirajo“.

Markus Häußler, župan Illerkirchberga, je za časopis Bild povedal: “Skupnost je šokirana. Ena od deklet je medtem umrla. Vsi smo globoko prizadeti in žalujemo z družino.” Za časnik Junge Freiheit je znanec družine umorjene povedal: “Vse je tako grozno, starši so dobili pomirjevala, v kliniki naj bi še vedno stražili ob njeni postelji.”

Spomnimo. Nedavno je migrantka, ki ji je bila izdana odločna za deportacijo, v Franciji mučila in kruto umorila 12-letno Lolo.

Demokracija