fbpx

[Video] Migranti napadli policiste s kislino!

Foto: iStock

V sredo je več kot 100 afriških migrantov preplezalo visoko in utrjeno ograjo med Marokom in mestom Ceuta, so sporočili iz španske policije. Na poti do začasnega centra so ploskali, se veselili in vzklikali “Všeč nam je Španija”, pokriti z zastavami Španije in Evropske unije. Večina teh Afričanov je mladih moških.

Sliši se idealno, a kaj, ko so so mainstream mediji “pozabili” zapisati, kaj se je zgodilo španskim policistom. Veliko izmed njih jih je bilo namreč močno poškodovanih, saj so migranti nanje zlivali kislino. Sedem policistov je zaradi tega utrpelo hude opekline, poroča Vioce of Europe.

Po podatkih Visokega komisariata Združenih narodov za begunce  (UNHCR)  je že več kot 3.800 migrantov prečkalo maroško mejo in prišlo v Ceuto. Nemška kanclerka Angela Merkel in španski premier Pedro Sanchez sta se strinjala, da je potrebno več pogovorov z Marokom, da zaustavi tok migrantov v Španijo, saj je to njihova nova pot oziroma nova strategija za prihod v Evropo. Evropska unija pa se po junijskih pogajanjih še ni uskladila glede dolgoročne nastanitve migrantov.

A. B.