[Video] Migranti napadli policiste s kislino!

Foto: iStock

V sredo je več kot 100 afriških migrantov preplezalo visoko in utrjeno ograjo med Marokom in mestom Ceuta, so sporočili iz španske policije. Na poti do začasnega centra so ploskali, se veselili in vzklikali “Všeč nam je Španija”, pokriti z zastavami Španije in Evropske unije. Večina teh Afričanov je mladih moških.

Sliši se idealno, a kaj, ko so so mainstream mediji “pozabili” zapisati, kaj se je zgodilo španskim policistom. Veliko izmed njih jih je bilo namreč močno poškodovanih, saj so migranti nanje zlivali kislino. Sedem policistov je zaradi tega utrpelo hude opekline, poroča Vioce of Europe.

Po podatkih Visokega komisariata Združenih narodov za begunce  (UNHCR)  je že več kot 3.800 migrantov prečkalo maroško mejo in prišlo v Ceuto. Nemška kanclerka Angela Merkel in španski premier Pedro Sanchez sta se strinjala, da je potrebno več pogovorov z Marokom, da zaustavi tok migrantov v Španijo, saj je to njihova nova pot oziroma nova strategija za prihod v Evropo. Evropska unija pa se po junijskih pogajanjih še ni uskladila glede dolgoročne nastanitve migrantov.

A. B.

 • Clemen J.

  Očitno imajo Španski policisti orožje za okras!

  • alojz

   V vseh levih državah orožje strelja samo desno.

  • Novakec1

   Ne so brez municije, al pa ne paše v pištolo, drug kaliber.

 • ZatonMesecnikov

  Strah njihovega nadrejenega, da bo “obtožen fašizma”, jim preprečuje akcijo. Še bolj pa je strah politika, ki je nad tem nadrejenim. Zato veliko raje vidi, da obleži policist, kot pa migrant. Ker če bo obležal policist, ga ne bodo obtožili “fašizma”. Zato se to dogaja.

  Vendar bo nekoč s ponavljanjem teh scen čaša polna. Vprašanje je le, koliko policistov in europejcev bo moralo do takrat umreti. Ker kot je nekoč prikazoval nemški dokumentarec, Migranti europsko policijo zaradi tega podcenjujejo in jo imajo za slabiče. Cenijo in spoštujejo trdo roko, tega so navajeni tam, odkoder so.

 • Morala

  Pogovori in pogajanja ne obrodijo sadov!

 • KAPIBARA

  V takih primerih, je možen pogovor, samo na način Izraelcev: Bojevo strelivo v cev…

 • Olga2345

  Mudžahedina Merkl in Sanchez molita pri Sorosu…divjaki polivajo policiste s kislino, uničujejo policijske avtomobile, pri nas do tanili policistko in ubili mladega policista!?? Mudžahedina Cerar in Šarec jih še vedno uvazata!

  • stane

   Ja,res je. Popolnoma prav imas.
   Iz strani politike-vlade smo prodani,izdani.

   • Zgornji

    AAAMEEENNNNNNN !!! ! !!!

 • xtc

  Samo minska polja med mreže pa bo hitro mir.

 • Zgornji

  AJA, … A POZABILI DA SO NAPISATI ??? !!! ???JA, SEVEDA, JA, ZLOBEN LEVUHAR TI BO MARSIKAJ “POZABIL” POVEDATI, SAMO DA TE BO DRŽAL V NEVEDNOSTI IN V LAŽI !!! ! !!!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!