fbpx

[Video] Migrantska sprevrženost: Otroke izpostavljajo ognju in dimu, da bi lahko dobro jokali, ko se prižgejo kamere

Migranti otroke izpostavljajo dimu, zato, da lahko jočejo za kamere (foto: twitter)

Na spletu se je pred kratkim pojavil videoposnetek, kako ilegalni migranti, ki želijo na silo prečkati grško mejo s Turčijo izrabljajo in mučijo otroke, zato da bi nastale boljše fotografije jokajočih otrok. Deklice in dečke držijo nad ognjenimi zublji, da bi ti bili primerno objokani za fotografski objektiv.

“Migranti držijo svoje otroke nad dimečim ognjem zato da bi jih prisilili v jok pred kamerami, tako da lahko mediji pridejo do slik ki si jih želijo,” je ob priloženem videoposnetku zapisal britanski politični aktivist Mark Collett.

“To niso begunci, to so ekonomski migranti, ki želijo s pomočjo občutka krivde pripraviti Evropejce, da jim dajo vse na pladnju,” je bil kritičen Collet.

To ni prvi primer, da se migranti poslužujejo tako pritlehnih taktik, zato da bi zbudili sočutje v javnosti. A urok je že davno prenehal delovati. Javnost je namreč spregledala. Za tistimi nekaj otroci, ki jih sami spravljajo v solze se namreč skriva na tisoče za boj sposobnih odraslih moških. Dim migrantskih ognjev pa je v migrantom naklonjenih medijih hitro prikazan kot solzivec grške mejne policije.

Ljudje ne nasedajo več na apele na čustva, ki se sklicujejo na uboge jokajoče otroke in njihove obupane matere. Vsem je jasno, da gre za zrežirane posnetke in fotografije.

“Hej, “globalisti,” naslednjič ko snemate begunsko propagando, poskrbite da bo snemalna ekipa ne bo v posnetku,” je ob objavo posnetka, ki kaže migrantko, ki joka na ukaz medtem, ko jo obletavajo fotografi zapisal Twitter uporabnik @V8POW.

Prihaja pa te dni, tudi informacija o prvem smrtnem primeru med migranti, ki so skušali na silo prečkati grško-turško mejo. Ilegalnega migranta naj bi ubila gumijasta krogla.

Na posnetku je slišati, kako ostali migranti smrt nekaj čez dvajset let starega Sirca Ahmeda Abuja Emada slavijo z vzkliki “Alahu akbar.”

Ivan Šokić