fbpx

[Video] Minuta pred pokolom: poglejte to veselje med otroki, tik preden jih je pobil islamski skrajnež!

foto: Twitter

Kaj  žene človeka v najbolj skrajna in zavržna dejanja, kakršno je pobijanje nedolžnih ljudi, še posebej otrok? Takšna in podobna vprašanja si po zadnjih napadih na otroke in odrasle kristjane v Šrilanki zastavlja ves civiliziran svet. Pri islamistih, ki svoje prepričanje vsiljujejo s terorizmom, je odgovor jasen: ideologija, ki si skuša podvreči človeka in ga zdresirati kot žival. Po podatkih Združenih narodov je v napadu umrlo najmanj 45 otrok!

Prepevanje, smeh in otroške roke v zraku, to je idilična slika, posneta kakšne pol ure pred bombnim napadom v nedeljski šoli v cerkvi v Batticaloi, v katerem so islamski skrajneži ubili najmanj 28 ljudi, med katerimi je bila vsaj polovica otrok, poroča Mail Online.

Pastor Thiru Kumaran se je pripravljal na nedeljsko bogoslužje, ko je opazil človeka, za katerega verjame, da je bil samomorilski napadalec, saj po pastorjevih besedah ni bil del njihove skupnosti. “Imel je okoli 35 let, pri sebi je imel nahrbtnik, rekel je, da mu je ime Omar, da je iz bližnjega mesta Oddamavadi prišel obiskat našo cerkev, zato sem ga povabil naprej, a ni želel vstopiti, češ da čaka prijatelja,” je za medije povedal pastor.

Tako je izgledal pohod islamista na cerkev svetega Sebastjana, tik preden se je razstrelil:

“Na našem cerkvenem dvorišču so se igrali majhni otroci,” je nadaljeval pastor … “Ko je moški zavrnil, da bi z mano vstopil v cerkev, in se še naprej sumljivo vedel, so ga drugi člani cerkve obstopili in ga odpeljali na dvorišče. Ne vem, o čem so govorili, toda kmalu po tem se je zgodila eksplozija.”

Kmalu po 9. uri, ko se je pričelo velikonočno bogoslužje, je oče Kumaran slišal eksplozijo in se obrnil. Pričakal ga je grozljiv prizor: v cerkvi je bilo vse prekrito s krvjo, deli teles ubitih so ležali naokrog, med ubitimi je bilo mnogo otrok. Oče Kumaran je povedal, da je napadalec verjetno čakal, da se začne maša, da bi povzročil čimveč žrtev.

Po podatkih Unicefa je v napadu na cerkev v mestu Negombo umrlo 27 otrok, 10 jih je bilo ranjenih, v mestu Batticaloa na vzhodu države je umrlo 13 otrok. Vseh 40 umrlih otrok iz obeh mest je domačinov. Najmlajša žrtev je bila stara 18 mesecev, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Med smrtnimi žrtvami napadov v Šrilanki je tudi pet otrok, ki so tuji državljani. Med njimi so trije od štirih otrok danskega milijarderja Andersa Holcha Povlsena, direktorja verige trgovin z oblačili Bestseller, ki je bil z družino na počitnicah v Šrilanki.

M. V.