[Video] Mustafa Ružnić: Migranti povzročili 7500 kaznivih dejanj in posiljevali mlada dekleta. Neznano kam izginilo 90 milijonov evrov za rešitev migrantskega vprašanja!

Datum:

Imamo 7500 hudodelskih zločinov, kaj počnejo naše institucije?! 91,5 milijona evrov za BiH, ta denar ne gre na račune institucij, en del gre mednarodnim organizacijam, drugi dve tretjini si delita Mednarodna organizacija za migracije (IOM) in OZN. Kje je 91,5 milijona evrov? Zapravijo jih zase, preostali dve tretjini pa za zdravstvo, opremljanje kampov!,” je resnico o migrantski krizi v Bosni in Hercegovini razkril premier Unsko-sanskega kantona Mustafa Ružnić. Po njegovih besedah je migrantska kriza le krinka za trgovino z ljudmi. V kampu Lipa v Bihaću so se dogajala množična posilstva nad mladoletnimi dekleti in ženskami, a so vse institucije gledale stran, dodaja Ružnić.

Lokalne oblasti v Bosni in Hercegovini že dlje časa opozarjajo na nevzdržnost razmer v Unsko-sanskem kantonu (USK). Največji kritik vladnih oblasti v BIH je premier USK Mustafa Ružnić. V intervjuju za Face Tv je razložil celotni sistem nedelovanja uradnih bosanskih in evropskih institucij. Migrantska kriza je le izgovor za trgovino z ljudmi, pravi in dodaja, da se ves kriminal skrit za migrantsko krizo se ne bi mogel dogajati brez pomoči Mednarodne organizacije za migracije.

Prav mednarodne organizacije so po mnenju Ružnića odgovorne za katastrofalno situacijo. V njihov sistem dela je vključenih še mnogo nevladnih organizacij, ki se trudijo, da ne pride do sprememb. Premier USK označuje institucije BiH za nesposobne. Na reakcijo ministra za notranje zadeve Selma Cikotića in spremembe čakajo že tri leta, a se do zdaj ni spremenilo nič.

Mednarodnim organizacijam kriza v Bosni in Hercegovini ustreza 
V obdobju treh let se je na območju Bihaća in Bire zgodilo več kot 7500 kaznivih dejanj migrantov. Ružnić razkriva, da za požigom kampa Lipa v Bihaću, niso migranti, ampak oblast. S to akcijo so hoteli le migrante odpeljati v sosednjo mesto Bira, da bi se jih v Bihaću znebili. “Lipe niso zažgali migranti, vse kaže na to! Lipa je bila požgana, da je ustvarila problem v Bihaću!,” pojasni Ružnić. Na območju kantona USK se sedaj nahaja 24 tisoč migrantov. Vse to se dogaja le 287 kilometrov stran od Slovenije.

Zaskrbljen premier USK prepričljivo pove, da migranti plačujejo vozovnice in dvigujejo denar prek Western Uniona. Ružnić se sprašuje, kako jim to uspe, če ne morejo dokazati identitete. Ružnić našteva, da je Bosna in Hercegovina le žrtev mednarodne igre EU, OZN in domačih političnih sil. Čudi ga, zakaj v obdobju treh let niso migrantov enakomerno porazdelili po celotni BiH. Opozarja, da večina teh migrantov ostane.

Zadeva je zelo resna. Ali si res ljudje v USK kantonu želijo vsakodnevnega kriminala migrantov. Težave v BiH so zaradi bližine neposredno povezane s Slovenijo. Celotna resnica je od Slovenije oddaljena manj, kot je Murska Sobota oddaljena od Kopra. Dejstva so znana. Dogaja se mednarodni kriminal pred očmi institucij EU in OZN. Premier USK Mustafa Ružnić  je pojasnil vso resnico, zato je ogled njegovega intervjuja nujen. Ta nevarnost  namreč neposredno preži tudi na Slovenijo.

Luka Perš

Sorodno

Zadnji prispevki

Čas je za interpelacijo celotne Golobove vlade

Poleg stranke Socialni demokrati (SD) sta krivca za nakup...

Golob zdravnikom ni grozil prvič: “totalno vojno” jim je napovedal že leta 2022

Zdravniki stavkajo že skoraj mesec in pol, vlada pa...

Še vedno nam vladajo gospodarji muh

V začetku prejšnjega tedna sem se po nekaj letih...

Kapacitete evropskih vojsk so danes bistveno manjše kot leta 1989

Vojaški strokovnjak Thomas C. Theiner opozarja, da je Evropa...