fbpx

[Video] Na Hrvaškem organizirajo niz shodov za življenje: “Pokažimo, da smo prijatelji življenja, da smo narod življenja,” je pobudo podprl hrvaški glasbenik Thompson

V soboto, 18. maja, se je v Osijeku in na Reki odvijal shod za življenje. Za naslednjo soboto organizatorji napovedujejo še shode v Zagrebu, Zadru in Splitu. Organizatorji so odločeni, da je treba zaščititi vse otroke, tako rojene kot še nerojene, saj je pravica do življenja temeljna človekova pravica. Shod je podprl tudi hrvaški rock glasbenik Marko Perković – Thompson.

“Shod za življenje je miroljuben shod državljanov v podporo vsakemu rojenemu in nerojenemu otroku, njegovi materi, očetu in vsaki družini,” so na svoji spletni strani zapisali organizatorji serije shodov za življenje, ki jih te dni prirejajo po večjih hrvaških mestih.

V soboto, 18. maja, se je shod že odvil na Reki in v Osijeku, za soboto, 25. maja, pa je napovedan še v Zagrebu, Splitu in Zadru.

Shod za življenje v Osijeku (Vir: Twitter)

Kot so zapisali organizatorji, je “cilj shoda za življenje usmerjanje pozornosti na spoštovanje vsakega človeškega življenja od spočetja do naravne smrti”.

“Pravica do življenja je temeljna človekova pravica in predpogoj vsake druge človekove in državljanske pravice,” so še dodali organizatorji shoda za življenje na Hrvaškem.

https://twitter.com/MarkicZeljka/status/1130363083443101696

Svoj glas je organizatorjem posodil tudi eden najpopularnejših hrvaških glasbenikov Marko Perković Thompson, ki je s sporočilom na svoji uradni Facebook strani pozval vse, naj se pridružijo shodu, ki bo 25. maja.

“Sem Marko Perković Thompson in vas vse skupaj pozdravljam ter pozivam, da se pridružite shodu za življenje 25. maja,” je povedal hrvaški glasbenik.

“Pokažimo, da smo prijatelji življenja, da smo narod življenja,” je zapisal Thompson in dodal, da s “shodom za življenje ščitimo nerojene otroke – najbolj ogroženo manjšino na Hrvaškem – in nudimo podporo vsaki nosečnici”.

Predsednica združenja V imenu družine Željka Markić je po poročanju portala 24sata povedala, da je cilj shoda za življenje zaščita življenja od začetka do konca. “Želimo, da ima tisto, kar ženska nosi v svojem telesu, ko je noseča – in znanost brez dvoma trdi, da je to človek -, zakonsko zaščito od spočetja do smrti, zakonodajalci pa naj najdejo način, kako to storiti,” je povedala Markićeva.

Kot eno od rešitev je Markićeva predlagala izboljšanje zakonov in postopkov v zvezi s posvojitvami, ki bi družinam pomagali lažje posvojiti otroka.

Ivan Šokić