fbpx

[VIDEO] Na pariških ulicah prizori kot iz vojne – migranti obračunavali med seboj in s policijo

Foto: You tube.

Velike tolpe migrantov so se z lesenimi palicami spopadle na ulicah Pariza. Do spopadov je prišlo po odstranitvi migrantskega kampa v Parizu, kamor so naselili migrante iz kampa Džungla. Prerivanje se je pričelo, ko so v ponedeljek poskušali Afganistanci in Eritrejci rešiti svoje stvari med nemiri, ki so se pričeli ob 8. uri zjutraj.

Francoski predsednik Francois Hollande je kmalu po očiščenju Džungle za medije izjavil: “Ne bomo več dopuščali nastanka migrantskih kampov.” V zvezi s Parizom je Hollande rekel: “Izpeljali bomo podobne operacije kot smo jih v Calaisu.” Odločitve francoskih oblasti ne presenečajo, saj kot je videti s fotografij, Pariz ni videti nič več pariško. Okoli postaje so postavljeni šotori, povsod so smeti in ljudje.

Foto: You tube.

Foto: You tube.

Okrog 5000 prebivalcev kampa Džungla se je sicer strinjalo  s preselitvijo v migrantske centre po Franciji, ostali pa so se temu upirali, ker so želeli oditi v Veliko Britanijo. Okrog 3000 migrantov je postavilo šotore na pločnikih metro postaje Stalingrad. Cela četrt je poseljena in spremenjena v kaos.

Foto: You tube.

Foto: You tube.

Policija je zaradi izgredov okrog metro postaje Stalingrad  za javnost podala izjavo, da bodo operacije odstranjevanja šotorov postopne in bodo trajale ves teden, dokler ne bodo vsi kampi odstranjeni. Poleg moteče umazanije so ulice tudi slabo prehodne za prebivalce tega dela Pariza. Med spopadom so migranti napadali policiste, ki so umirjali pretep tudi s solzivcem.

V tem tednu nameravajo odpreti prvi uradni migrantski center v Parizu, kot poroča Daily Mail.

A. B.