[Video] Na portugalski obali prišlo do spopada afriških tolp: 500 udeleženih, dva končala v bolnišnici

Spopad afriških tolp na portugalski plaži (vir: twitter)

Po socialnih omrežjih so zaokrožili posnetki spopada okoli 500 Afričanov na obali Tamariz v bogatejšem predelu Cascaisa blizu Lizbone. Spopad se je končal z vbodno rano, ki jo je utrpel eden od udeležencev spopada.

Mladega Afričana so zabodli v trebuh, zaradi česar je bil prepeljan v bolnišnico. Defend Europa poroča o hospitalizaciji še enega posameznika, a naj ne bi utrpel resnih poškodb.

Po pričevanju nekaterih virov naj bi do spopada med afriškimi priseljenci prišlo zaradi “nesporazuma” med rivalskima “skupinama” prebivalcev iz Quinta de Mocho in Amadorja. Po poročanju portala Voice of Europe sta obe območji afrikanizirani.

https://twitter.com/NewsCompact/status/1128236648037326848

Kriminal največji na območjih, kjer živijo črnci
To ni prvi spopad med afriškimi tolpami na Portugalskem, ki se je končal z vbodnimi ranami ali ropi. Ti napadi se vrstijo že zadnjih 15 let, postajajo pa vse pogostejši na območjih, kjer imajo črnci večino. Portugalska je namreč pred leti odprla vrata državljanom svojih nekdanjih kolonij.

Ti pa so iz Afrike s sabo privlekli tudi ves kriminal, zaradi česar naj bi nekatera območja na Portugalskem uživala enako nizko stopnjo varnosti in brezvladja kot afriške države, iz katerih so prišli ti migranti. Januarja letos so nasilni izgredi Afričanov povzročili za več tisoč evrov škode.

Ivan Šokić