[Video] Na ruski nacionalni televiziji napovedali, da se ne bodo ustavili pri Ukrajini: “Ves svet – v prah”

Se bo Putin ustavil v Ukrajini?

Na ruski nacionalni televiziji predlagajo, naj se Rusija ne ustavi na ukrajinskih mejah, ampak nadaljuje kar na cel svet.

Med rusko propagandistično televizijsko oddajo “Večer z Vladimirjem Solovjovom” na nacionalni televiziji na programu Rusija-1 so udeleženci v oddaji predlagali, da se Rusija ne bi smela ustaviti na ukrajinskih mejah v smislu vojaških akcij, ampak bi morala nadaljevati tudi zunaj meja Ukrajine.

“Najpomembneje je, da se ne ustavimo na pol poti. Recimo, da bi prepustili Lvov nekomu drugemu, saj v tem primeru sploh ne bi smeli začeti.” je dejal eden od povabljenih. Ruski televizijski propagandist in voditelj Vladimir Solovjov je te besede podprl in dejal: “kdo je rekel, da se bomo s takšnimi sankcijami sploh morali ustaviti na ukrajinskih mejah”.

Gost je svoj govor nadaljeval: “Takrat bodo zahodne države spoznale, da ukrajinske meje sploh niso pomembne in se lahko premikamo naprej, če sami ne podpišejo kapitulacije pod našimi pogoji.”

Po besedah ​​Solovjova pogoji kapitulacije ne vključujejo niti priznanja Krima ali tako imenovanih marionetnih republik DNR/LNR, saj Zahod Rusiji ne pomeni nič, torej ima Rusija zdaj veliko večje načrte. Poleg tega je Solovjov razmišljal o možnosti jedrskega napada, pri čemer je navedel ruski komični film Demobbed iz leta 2000: “Vsekakor bomo udarili. In ne enkrat. Ves svet – v prah. Ampak kasneje.”

Vladimir Solovjov je ruski novinar, televizijski voditelj, pisatelj in Putinov propagandist, ki slovi po svojih protiukrajinskih izjavah, znan pa je tudi po svojih pogosto škandaloznih izjavah o številnih vprašanjih v zvezi s politiko, ekonomijo, religijo, športom, novinarstvom, kar med njegovimi poslušalci in gledalci pogosto povzroča polemike . Izkazal se je kot agresiven polemist, ki je v ostri formi zagovarjal lastna prepričanja.

Tanja Brkić