[Video] Na telefonu ruskega vojaka našli posnetek še enega strašljivega vojnega zločina!

Pretresljiv posnetek prikazuje metanje civilistov v izkopano brezno. (Foto: Posnetek zaslona)

Vse več videoposnetkov dokazuje, da se po Putinovem ukazu v Ukrajini dogajajo hudi vojni zločini. Spodnji videoposnetek je posnet s telefona ruskega vojaka, prikazuje pa ukrajinske civiliste, pobite v Kupjansku, ki so ga takrat zasedle ruske enote. Nečloveško pomorjene in mučene nedolžne ljudi so pometli v izkopano luknjo, iz posnetka pa je videti, kakor da je ena oseba še živa in čaka, da jo živo zakopljejo.

Po okupacijah različnih mest in vasi v Ukrajini, od koder so se ruske sile umaknile, so odkrili številna trupla civilistov, pretresljive fotografije in videoposnetki pa obkrožajo svet, ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je dejal, da se je na Ukrajino zgrnilo koncentrirano zlo.

Grozljivo je pomisliti, da bi nekdo s telefonom snemal takšne grozote, pa ruski vojaki to vendarle počnejo. Izkopali so veliko luknjo, v katero bi lahko zmetali več ljudi. Na vrhu stojita dva ruska vojaka, ki vanjo vržeta truplo moškega, na pol golega in s pokrito glavo. Ta na dno luknje trči v druge mrtve civiliste. Pred trkom pa oseba z belo majico premakne glavo in je videti, da je še živa. Kaj se je z njo zgodilo, ni znano, a po vsej verjetnosti je ni čakalo nič lepega.

https://twitter.com/UA_struggle/status/1579103714740084736?s=20&t=jxm8xPN4LdosUPiTFCAehg

Nad strateško pomembno mesto Kupjansk so sredi septembra s protiofenzivo ukrajinske sile znova prevzela nadzor. A po prihodu so jih čakali hudi prizori. Ukrajinska obveščevalna služba SBU je sporočila, da so agenti ruske Zvezne varnostne službe FSB mučili prebivalce na novo osvobojenega mesta Kupjansk na severovzhodu regije Harkov. V okupiranem Kupjansku so tamkajšnjim prebivalcem grozili, da jih bodo poslali na minsko polje in pobili njihove družine. Po navedbah SBU je ena od žrtev povedala: “40 minut so uporabljali paralizator, name so streljali z zračno ali plinsko pištolo. Ne vem natančno, saj so mi čez glavo poveznili vrečo.

Po osvoboditvi so sledi vojne vidne na cestah, porušenih mestih in strahu tamkajšnjih prebivalcev. Cestni znak z napisom Kupjansk so pobarvali v barve ruske zastave. Zlasti v središču mesta so bile stavbe uničene ali močno poškodovane. Vse trgovine so zaprte, na ulicah pa je zelo malo ljudi, saj se bojijo zapustiti “varna” zaklonišča.

Sara Kovač