fbpx

[Video] Nasilno obračunavanje s policisti in kričanje “želim mu (Borisu Johnsonu) grozno smrt”: Tako angleški ultra levičarji in Miha Kordiš spoštujejo demokratično voljo večine!

Potem, ko so britanski konservativci s premierjem Borisom Johnsonom na čelu dočakali zgodovinsko zmago, kakršne ni bilo vse od leta 1987, so na ulicah Londona izbruhnili nasilni protesti nezadovoljnih socialistov in Antifa-jevcev, ki očitno niso zadovoljni z izidom volitev. Svoje spoštovanje demokratične odločitve so izrazili tako, da so se spopadli s policijo in kričali parole kot sta: “to ni moj predsednik vlade” in “ena rešitev, revolucija”. Manjkal ni niti pripadnik slovenske skrajne Levice Miha Kordiš!

Socialisti, Antifa-jevci in nasprotniki Brexita so s svojo prisotnostjo izrazili svoje nasprotovanje demokratični odločitvi Britancev, na račun katere je socialistični voditelj Jeremy Corbyn doživel katastrofalen poraz, in kričali: “Tako izgleda demokracija”. 

 

Foto: Twitter

Ena izmed “miroljubnih” protestnic je za Breitbrat povedala: “Jeb* se Boris, jebe* rasizem in homofobijo, jeb*** se vsi prašiči”. Druga ženska je predsednika vlade označila za prašiča in zatrdila, da jo je sram, da ima država takšnega premierja. “To je odvratno. Želim mu najslabše. Želim mu grozno smrt.”

https://twitter.com/SWP_Britain/status/1205573595814125569?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1205573595814125569&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.breitbart.com%2Feurope%2F2019%2F12%2F14%2Fexclusive-video-this-is-what-democracy-looks-like-mob-chants-during-violent-clashes-with-police-over-losing-election%2F

https://twitter.com/PBohinc/status/1205893979906154497?fbclid=IwAR355yhTYGcxmBHdlST9Jtp-Re_8O2lC1dFZxbeLyTvuIt__nc85NBnY16Y

Želijo odprte meje
Skupina protestnikov, kjer ni manjkalo sloganov “odprite meje” in “stop deportacijam”, je prebila barikade zunaj doma predsednika vlade na Downing Street 10, blokirala promet in se nasilno spopadala s policisti. Med petkovim protestom so aretirali vsaj dva protestnika. Iz posnetkov, ki so nastali na mestu dogajanja je razvidno, da so bili policisti primorani v uporabo svojih gumijevk. Protest v Londonu je isti večer spremljal podoben protest v Glasgowu na Škotskem.

Protestiranje Kordiša ni ostalo neopaženo
Prisotnost slovenskega poslanca Kordiša na račun družabnih omrežij ni ostala neopažena, kot si je morda sam želel. Ljudje so se okrog Kordiševe prisotnosti pričeli spraševati, kdo mu je plačal karto za turistični izlet. Ni pa manjkalo kritik: “Torej parlamentarec neke države ruši legitimno izvoljeno stranko druge države? “; “Tovariš Kordiš nima meje!!! Zanj ni sveto nič, niti to, da ga je izvolila velika večina!! Na to se poscije in protestira! Ma naj ga policija mal na hladno da, tam pa ene par unih 25מganih guzi vsaj 10 krat dnevno. Me zanima kako dolgo bo še njihov zagovornik”; “Si po vaše poslanec neke države to lahko privošči? Rušiti demokratično izvoljenega PV neke druge države in to z veliko večino? Se ima tovariš Kordiš za boga?”.

Očitno se “miroljubni” protestniki s Kordišem na čelu požvižgajo na poziv k enotnosti, h kateri je pozval  premier Johnson v govoru po svoji osupljivi volilni zmagi nad 70-letnim socialistom Corbyjem. “Tistim, ki niste glasovali za nas ali zame in ki so želeli in morda še vedno želijo ostati v Evropski uniji … Želim, da veste, da mi v tej konzervativni vladi ene nacije nikoli ne bomo prezrli vaših dobrih in pozitivnih občutkov do drugih evropskih držav,” je dejal Johnson. Tako je, ko socialistom volilni rezultat ni po godu.

Hana Murn