[Video] Nekdanji ameriški sekretar John Kerry javno priznal, da je vedel, da bo Obama s pošiljanjem denarja v Iran financiral teroriste!

Datum:

Nekdanji ameriški državni sekretar John Kerry je priznal, da je vedel, da bo Obamova administracija v Iran poslala cele palete gotovine in da bo ta denar namenjen tudi za financiranje terorizma. A je pri tem takoj napadel Donalda Trumpa, ki je kritiziral te poteze.

Trump je namreč skritiziral nespametne odločitve nekdanjega predsednika Baraka Obame, saj je dejal, da je nedavni napad Irana proti ZDA v Iraku financiral ravno Obama, ko je namenil Iranu 150 milijard dolarjev. Kerry je vztrajal, da to ni res in pri tem priznal, da je nekaj od tega denarja verjetno končalo v rokah teroristov.

Že leta 2016 je Kerry dejal, da meni, “da bo nekaj tega denarja končalo v rokah IRGC ( to je Vojska stražarjev islamske revolucije, ki je četrta veja Oboroženih sil Islamske republike Iran) ali drugih subjektov, ki so označeni za teroriste”. Ko ga je v nedeljo na CBS-u v oddaji “Face the Nation” voditeljica Margaret Brennan vprašala, zakaj je temu verjel, na vprašanje sploh ni odgovoril, ampak napadel predsednika Trumpa in zanikal, da je ta napad financirala Obamova administracija.

Nekdanji ameriški državni sekretar in spodleteli predsedniški kandidat John Kerry (foto: EPA)

Dejal, je da je to Trump izjavil, ker je vedel, da bo Kerry gost v oddaji, a ga je Brennanova opomnila, da so o tem govorili že od leta 2016. Nadaljeval je, da so leta 2017 raziskali, da so za teroristične organizacije namenili zelo malo denarja, če sploh kaj. A Kerry ni znal utemeljeno obrazložiti pretok tega denarja.

Lana Božič

Sorodno

Zadnji prispevki

Ponoči so sile ZDA in Združenega kraljestva ponovno napadle teroristične Hutije

Združene države in Združeno kraljestvo sta v soboto sprožili...

Čas je za interpelacijo celotne Golobove vlade

Poleg stranke Socialni demokrati (SD) sta krivca za nakup...

Golob zdravnikom ni grozil prvič: “totalno vojno” jim je napovedal že leta 2022

Zdravniki stavkajo že skoraj mesec in pol, vlada pa...

Še vedno nam vladajo gospodarji muh

V začetku prejšnjega tedna sem se po nekaj letih...