[Video] Nekdanji ameriški sekretar John Kerry javno priznal, da je vedel, da bo Obama s pošiljanjem denarja v Iran financiral teroriste!

John Kerry in Barak Obama.

Nekdanji ameriški državni sekretar John Kerry je priznal, da je vedel, da bo Obamova administracija v Iran poslala cele palete gotovine in da bo ta denar namenjen tudi za financiranje terorizma. A je pri tem takoj napadel Donalda Trumpa, ki je kritiziral te poteze.

Trump je namreč skritiziral nespametne odločitve nekdanjega predsednika Baraka Obame, saj je dejal, da je nedavni napad Irana proti ZDA v Iraku financiral ravno Obama, ko je namenil Iranu 150 milijard dolarjev. Kerry je vztrajal, da to ni res in pri tem priznal, da je nekaj od tega denarja verjetno končalo v rokah teroristov.

Že leta 2016 je Kerry dejal, da meni, “da bo nekaj tega denarja končalo v rokah IRGC ( to je Vojska stražarjev islamske revolucije, ki je četrta veja Oboroženih sil Islamske republike Iran) ali drugih subjektov, ki so označeni za teroriste”. Ko ga je v nedeljo na CBS-u v oddaji “Face the Nation” voditeljica Margaret Brennan vprašala, zakaj je temu verjel, na vprašanje sploh ni odgovoril, ampak napadel predsednika Trumpa in zanikal, da je ta napad financirala Obamova administracija.

Nekdanji ameriški državni sekretar in spodleteli predsedniški kandidat John Kerry (foto: EPA)

Dejal, je da je to Trump izjavil, ker je vedel, da bo Kerry gost v oddaji, a ga je Brennanova opomnila, da so o tem govorili že od leta 2016. Nadaljeval je, da so leta 2017 raziskali, da so za teroristične organizacije namenili zelo malo denarja, če sploh kaj. A Kerry ni znal utemeljeno obrazložiti pretok tega denarja.

Lana Božič

 • ta novica je stara 5 let…..vsaj toliko časa je vsaj 50% američanov jasno, kaj je počel obama v zvezi z dobavo palet gotovine dolarjev v iran….objavite tole v medijih, če upate, ima slovenske podnapise, embedati youtube video v neko wordpress stran pa je stvar 3 klikov miške in 0 tipkanja….Video:rdeča tabletka: Kdo je Barrack Hussein Obama https://ambasador21.wordpress.com/2019/02/13/video-rdeca-tabletka-kdo-je-barrack-hussein-obama/

 • pa da vas, kot neke vrste desni medij v SLO, ne vidim slučajno,da poveličujete kriminalca Kerrya, tako, kot so se šli neki, ne ravno poznavalci geopolitike, pred nekaj leti slikati z vojnim zločincem John McCainom iz radikalne globalno-socialistične ku-klux klan stranke ameriških demokratov…v ZDA ni nikogar drugega, kot Trump, Giulliani, Ron&Rand Paul….pa mogoče mogoče še Ted Cruz ter Trey Gowdy….ostali ljudje so del globalne komi-socialistične internacionale, ki je zvesta združenim narodom in ne svojemu narodu

 • Unikatna

  To nas ne preseneča…

 • Andrej

  Izgleda, da imajo tudi v ZDA težavo: samo da ni Trump. Ostalo ni pomembno.

 • samsara

  “Obamova administracija v Iran poslala cele palete gotovine in da bo ta denar namenjen tudi za financiranje terorizma.”

  Skromna papirnata žepnina v znak podpore s trani Rothschildov, lastnikov tiskarne FED, lastnikov in vladarjev ZDA.

 • Van Der Waals

  OBAMA ČRNUH SEVEDA DA IMA RAD ISLAMISTE IN KOMUNISTE!!

 • Truth

  Novica je povsem na ”vrhunski” ravni nova24ur…novinarka ga. Božič, ki ali ne zna osnovne angleščine, da bi razumel kaj je Kerry sploh rekel glede denarja ali pa hoče narediti senzacionalistično novico iz svojega prevajanja in povsem zmaliči novico…pri tem pa računa, očitno povsem upravičeno, da bralci ne znajo angleško, kaj šele da bi znali kaj dodatnega prebrati kje drugje… Kerry ni govoril glede denarja, ki naj bi ga Obama v paletah poslal v Iran (kje je sploh našel te palete denarja ?), ampak o IRANSKEM denarju, ki je bil pred jedrskim sporazumom zamrznjen na računih v tujini. Ko je Iran podpisal sporazum, ki se ga je DOKAZANO do odstopa s strani ZDA držal (kontrolirano s strani Mednarodne agencije za jedrsko energijo), so mu odmrznili ta sredstva, ki pa jih je bilo najverjetneje, po strokovnih podatkih ZDA, okrog 60 milijard…In ker so Iranci vedno dajali del svojega denarja gardi (kot uradni del svoje vojske), je Kerry domneval, da bo tudi od teh odmrznjenih sredstev šel manjši del gardi. A tak denar je minimalen v primerjavi z odpovedjo jedrskemu orožju s strani Irana. Če pa vam je toliko za demokracijo v Iranu, pa Trumpa vprašajte, kdo je odstranil v 1953 prvega demokratično izvoljenega predsednika Irana Mosadeka in na oblast spet postavil avtoritarnega šaha Pahlavija….Bog pomagaj Sloveniji s tako ravnijo člankov !

  • sloustava

   Vse, kar tebi disi po komunistih, obamah ali kucanih, kjer se jih upraviceno kritizira, je za tebe, Bog ti pomagaj, slab prevod. @truth, ti nisi @resnica, si clovecek s prevelikim egom .