fbpx

[Video] Norosti “kulture odpovedi” v Hollywoodu: Službo izgubila zvezdnica serije Mandalorian Gina Carano!

Pedro Pascal in Gina Carano (Foto: Fox News)

Norostim t.i. “woke kulture” (kulture psevdoosveščenosti, ki je v bistvu obsedenost z družbeno toksično ideologijo intersekcionalizma) ali cancel kulture (kultura progresivnih, z družbeno realnostjo povsem skreganih “piflarjev”, ki si prisvajajo družbena omrežja in agitirajo, da nekdo izgubi službo, ker je nekaj, niti ne preveč radikalnega, objavil na družbenih omrežjih), ni ne konca ne kraja. Ena zadnjih žrtev te kulture je bivša MMA borka in igralka iz serije Mandalorian, Gina Carano.

Ena zadnjih, v Hollywoodu razvpitih žrtev “woke in cancel” kulture je postala Gina Carano, ki je nazadnje igrala v dveh sezonah kozmičnega vesterna The Mandalorian, na Disney Plus. V letu 2021 je prišlo obvestilo producentov, Lucasfilma (v lasti Disneya), da je v tretji sezoni ne bo, odpuščena pa naj bi bila zaradi niza kontroverznih tvitov. Nič, kar je tvitnila, ni bilo kontroverzno, vsekakor ne radikalno, je pa res, da je iz vsebine njenih tvitov očitno, da je bližje republikancem in Donaldu Trumpu kot stranki, ki je domicil virtualnim boljševikom – demokratski stranki.

Po tem, ko je Lucasfilm objavil, da Caranova ni več zaposlena pri njih in da ne načrtujejo, da bi v prihodnosti bila, so privrženci serije že pričeli ugibati in navijati, kdo bi jo lahko nadomestil. Ime, ki se najpogosteje pojavlja, je Lucy Lawless, ki je pred leti igrala precej popularno Xeno v istoimenski seriji.

Dvojni standardi igralske industrije
Soigralec Caranove v seriji, Pedro Pascal, je znan po svoji progresivnosti, levičarstvu in po primerjavah s holokavstom. Caranovo naj bi dokončno odnesla prav primerjava s holokavstom, le da v drugačnem kontekstu kot tista Pascalova, ki je Trumpa primerjal s Hitlerjem, in tako naprej. Sicer si pa za konec oglejmo, kaj o tem misli najslavnejši holivudski konzervativni ortodoksni Jud, Ben Shapiro. Shapiro je izpostavil, da sicer nasploh ne mara primerjav s holokavstom, da so več ali manj vse slabe, da pa je tukaj na delu očitni dvojni standard. Caranova nikjer ni zapisala, da je holokavst bil nekaj dobrega, a je vendar izgubila služba samo zaradi omembe tega, medtem ko je njen soigralec zaradi istega “greha” ostal nedotaknjen, samo zato, ker je levičarski aktivist.

Aleš Ernecl