[Video] Nova britanska oddaja z golimi moški pred otroki razburja občinstvo

Prizor iz oddaje (foto: posnetek zaslona)

Prva epizoda oddaje “Naked Education” (Golo izobraževanje) je bila prejšnji teden predvajana na Channel 4. V oddaji, katere namen je “spodbujati pozitiven odnos do telesa”, so se odrasli moški razgalili pred otroki. A gledalci niso bili navdušeni, nad oddajo se je pritožilo skoraj tisoč gledalcev.

Odrasli moški so se pred mladoletnimi najstniki slekli do nagega, ti pa morali nato podati mnenje o delih telesa, ki jih vidijo pred seboj. “Še nikoli nisem videla popolnoma golega moškega,” je med prvo epizodo povedala ena izmed najstnic.

“To je veliko za predelati. Goli moški v resničnem življenju. Tega še nikoli nismo videli,” je dodala druga deklica, potem ko so štirje odrasli moški stopili pred skupino otrok, odvrgli kopalne plašče in se razgalili do golega.

https://twitter.com/QualityTweets78/status/1645400249211539456?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1645400249211539456%7Ctwgr%5E9c91b2715ee8a7fc0192667851900ad2bb015764%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Frmx.news%2Fuk%2Ffurious-viewers-complain-en-masse-about-new-uk-tv-show-with-adult-men-stripping-naked-for-children%2F

Eden od moških, ki se je pred otroki slekel, Liam Halewood, je v sredo v zagovor dejal, da šel v oddajo, “da bi pokazal, da so ljudje lahko samozavestni”. Na vprašanje, ali se strinja, da bi lahko oddajo označili za “perverzno” in potencialno nevarno, je udeleženec to zavrnil.

Enako oddajo so imeli na Danskem – ugotovili so, da je bil eden od razgaljenih moških pedofil
Politični komentator Connor Tomlinson pa je razkril, da so na Danskem pred kratkim morali umakniti eno izmed epizod iste oddaje, ker  so ugotovili, da je bil eden od udeležencev obsojeni pedofil.

Vodja vsebin kanala, ki predvaja oddajo Ian Katz, je v odzivu na kritike zapisal: “Vsakdo, ki meni, da oddaja “Naked Education” spodbuja pedofilijo ali zlorablja otroke, je skoraj zagotovo ni gledal. Oddaja se zoperstavlja nevarnim mitom in strupenim podobam, s katerimi so najstniki bombardirani, tako da jim pokaže prava, normalna telesa, in jih vključi v odprt, varen pogovor o njih“, je še dejal.

Sara Kovač