[Video] Obnemeli so, ko so videli razdejanje, ki so ga povzročili migranti: Tako so uničili lovsko kočo v Bihaću!

Datum:

Medtem, ko se nekateri sprenevedajo, da težav z nezakonitimi migracijami ni več, primer iz Bihaća kaže, da je vse skupaj daleč od tega. Nezakoniti migranti tako kljub koronavirusu ostajajo v naši bližini in povzročajo škodo. To dokazuje odkritje tamkajšnje lovske koče, ki so jo migranti povsem uničili.

Že pogled od zunaj priča o tem, da so migranti, ki so se zatekli v lovsko kočo, le-to povsem razdejali. Ob vhodu je mogoče videti cel kup polomljenih predmetov, ki so jih člani lovske družine s pridom uporabljali. Vandali so se namreč spravili nad notranje pohištvo in celo štedilnik, kjer bi si lahko kuhali hrano.

Prizanesli le klopi
Posnetek, ki je nastal ob odkritju koče, kaže, da so migranti očitno v notranjosti spali kar na tleh, nad seboj pa sušili oblačila. Okrog pa je bilo videti kupe smeti. Ker je bil moški nad odkritjem tako močno pretresen, v drugo nadstropje, kamor je mogoče priti po lestvi, sploh ni šel pogledat. Zunaj je mogoče videti tudi šotor, kar kaže na to, da so nekateri spali tudi zunaj. Migranti so prizanesli le klopi, ki se nahaja zunaj koče.

https://www.facebook.com/tomislav.juric.336/videos/10223805915442824

Obnova takšne koče ne bo mačji kašelj, saj je notranjost povsem uničena. Prijatelji moškega so pod posnetkom pričakovano izrazili svoje zgražanje. Na račun migrantov so dejali, da je več kot očitno, da niso ubogi begunci, ampak vandali, ki se brez slabe vesti spravljajo nad tujo lastnino. “Ta video je grozen. Ne razumem vlade, zakaj ne opravlja svojega dela,” je dejal eden izmed komentatorjev in dodal, da ga zanima, kako dolgo se bo še toleriralo takšno obnašanje in kdo bo pokril nastalo škodo. Ob tem je dal vedeti, da je edina rešitev, da se migrante napoti, od koder so prišli.

Foto: Printscreen

Pred dvema tednoma smo poročali, da ima policija na širšem območju Bihaća vse večje težave z nezakonitimi migranti. Zaradi neredov so bili prisiljeni v uporabo strelnega orožja v novem migrantskem centru, kjer so migranti nameščeni. Protestirali so namreč proti slabi zdravstveni oskrbi. V resnici pa jih je motilo, ker je obstajala prepoved gibanja na račun epidemije, ti pa so imeli veliko željo, da se dokopljejo do Bihaća. Čeprav so oblasti vztrajale pri restrikcijah, je očitno, da migrantom zmeraj uspe najti pot.

Hana Murn

Sorodno

Zadnji prispevki

Ponoči so sile ZDA in Združenega kraljestva ponovno napadle teroristične Hutije

Združene države in Združeno kraljestvo sta v soboto sprožili...

Čas je za interpelacijo celotne Golobove vlade

Poleg stranke Socialni demokrati (SD) sta krivca za nakup...

Golob zdravnikom ni grozil prvič: “totalno vojno” jim je napovedal že leta 2022

Zdravniki stavkajo že skoraj mesec in pol, vlada pa...

Še vedno nam vladajo gospodarji muh

V začetku prejšnjega tedna sem se po nekaj letih...