fbpx

[Video] Orban pred evropskimi volitvami: Glasujte za politike, ki nas bodo obvarovali pred nasilnimi migranti

Vir: STA

Madžarski premier Viktor Orbán Evropejce poziva, naj na prihajajočih evropskih volitvah glasujejo za kandidate, ki nasprotujejo ilegalnim migracijam. Kriminalna dejanja ilegalnih migrantov v zadnjem času pretresajo velik del Evrope, tudi Slovenijo, kjer so vlomi, kraje, vsesplošno odlaganje smeti ter celo ugrabitve postali del vsakdana.

Madžarski premier Viktor Orbán je v četrtek preko videa na svojem Facebook profilu vse Evropejce pozval, naj na prihajajočih evropskih volitvah glasujejo za kandidate, ki nasprotujejo ilegalnim migracijam, saj bodo v prihodnje le ti zaščitili Evropo ter s tem “prihodnost naših otrok“.

Video je bil posnet ob robu neformalnega vrha voditeljev Evropske unije v Sibiuu v osrednji Romuniji. Kot je v njem povedal Orbán, so razprave v Romuniji sicer osredotočene na prihodnost Evrope, da pa je na njihovi podlagi nemogoče priti do konkretnih zaključkov, saj bi za to potrebovali tudi mnenje navadnih ljudi. V navezavi na slednje je poudaril pomen prihajajočih evropskih volitev, na katerih bodo Evropejci lahko izrazili svojo voljo ter želje za prihodnost Evrope. Glede pereče problematike ilegalnih migracij, ki pretresa Evropo in je ena glavnih predvolilnih tem, je Orbán povedal: “Danes lahko zagotovo rečemo, da Madžarska predstavlja stališče, da je treba migracijo ustaviti. Za prihodnost Evrope je najpomembneje, da volivci glasujejo za kandidate, ki nasprotujejo ilegalnim migracijam.”

Po poročanju spletnega portala Voice of Europe se je Orbán na prizorišču srečanja dotaknil tudi odnosov med Romunijo in Madžarsko. “V Romunijo vedno pridemo zaradi izboljšanja romunsko-madžarskih odnosov. Želimo si tesnejšega sodelovanja med državama in obema narodoma,” je dejal. Ob tem je vse v Romuniji živeče Madžare pozval, naj na evropskih volitvah podprejo Demokratično zvezo Madžarov v Romuniji (RMDSZ). Povedal je, da je tokratna predvolilna kampanja zlasti pomembna z vidika, da se v Romuniji živeče Madžare, pa tudi Romune nasploh, seznani s pomembnostjo evropskih volitev za Romunijo, Madžarsko in vse evropske države ter se jih s tem spodbudi k  udeležbi na volitvah.

M. D.