[Video] Orbán in Merklova v Berlinu govorila o uspešnem sodelovanju med državama

Madžarski premier Viktor Orban in nemška kanclerka Angela Merkel (foto: EPA)

V ponedeljek, 10. februarja 2020, sta se v Berlinu srečala nemška kanclerka Angela Merkel in madžarski premier Viktor Orbán. Glavna tema njunega pogovora je bila oblikovanje proračuna EU za naslednje fiskalno obdobje. Strinjala sta se, da bo za doseganje dogovora potrebno več časa.

Kot sta povedala nemška kanclerka Angela Merkel in madžarski premier Viktor Orbán v skupni izjavi za medije pred samim sestankom, je bila predvidena tema pogovorov proračun EU. Čeprav se državi v določenih delih ne strinjata, sta bila tako Orbán kot Merklova prepričana, da bo mogoče najti skupni jezik.

Orbán je ob tem še izpostavil, da bodo tema pogovorov tudi bilateralni odnosi med državama, ki temeljijo na močnem ekonomskem partnerstvu. Trgovina med Madžarsko in Nemčijo naj bi lansko leto presegla 55 milijard evrov.

Merklova je izpostavila tesno nemško povezanost, ne samo z Madžarsko, temveč celotno Višegrajsko skupino. Orbán pa je ob tem dodal, da se madžarska ekonomija razvija “zelo, zelo pozitivno”, kar je po njegovem pripisati Evropski uniji.

Ivan Šokić

 • McBobo

  Če bo EU hotela preživeti in prosperirati, bodo morali postaviti Orbana za predsednika cele EU, kot je Trump za Ameriko.

  • karlina

   Že zdavnaj bi MORAL BITI, PA NE BI BILO V EU NOBENIH UMAZANCEV IZ VZHODA !!!!!

  • Resnica

   Ja predsednik mora biti izvoljen in ce bo vecina evropejcev hotla orbana za predsednika bi ta lahko postal…ampak za to je potrebno imeti volitve po celi eu…in na teh volitvah bi skoraj sigurno orban pogorel na celi crti..
   Po tem me pa zanima a ce bi zmagal protikandidat bi spostoval volivni rezultat ali bi bil kot pripadniki ameriske konfederacije ki so po porazu na volitvah zeleli uniciti drzavo

 • ZatonMesecnikov

  Merklova je še kako hvaležna Orbanu za njegovo trdo stališče do migrantov. Na zunaj sicer malo zacvili o človekoljubju in podobne floskule za notranjepolitične potrebe, na samem mu pa stiska roko. Takšna je realnost, le levičarski Slovencelj ima težave razumevanja le tega. Misli, da če jih trpa čez mejo dela uslugo Europi.

 • karlina

  Merklova je izpostavila tesno nemško povezanost, ne samo z Madžarsko, temveč celotno Višegrajsko skupino. Orbán pa je ob tem dodal, da se madžarska ekonomija razvija “zelo, zelo pozitivno”, kar je po njegovem pripisati Evropski uniji.

  Saj človek enostavno ne more verjeti, kar naenkrat je Merklova zasukala ploščo in sedaj sodeluje s politiki, ki so najbolj proti migracijam iz Vzhoda. Je to pošteno stanje, ali je v ozadju kaj drugega ????????

 • gorjanc

  Zahodna Evropa si je nasrala preveč migrantov ,sedaj so “fovš” Višegrajcem in jih silijo da bi storili isto.Poljaki so že izjavili,da če bodo potrebovali delovno silo jo bodo iskali na FILIPINIH,Ker so le ti vsaj po veri KOMPATIBILNI pa še večji IQ imajo od mohamedancev .( GOOGLE ,IQ by countries )