[Video] Panika v Rusiji: Ljudje ostali brez denarja, plačila Putinu ustavila tudi Kitajska

Vladimirju Putinu vojna v Ukrajini en gre po planu, težave nastajajo tudi v njegovi domovini. (Foto: epa)

Po zadnjih informacijah iz Rusije je tam zavladala prava panika, saj ljudje ne morejo na bankomatih dvigati denarja, vse več jih resnico o vojni sliši na socialnih omrežjih. Plačila za nafto je Rusiji zavrnila tudi Kitajska, potem ko so jo izključili iz sistema SWIFT.

Zahodne sankcije in neizmerna pomoč zahoda, da Rusija ustavi vojno v Ukrajini so naletele na plodna tla, saj je iz dobro obveščenih virov mogoče slišati, da v Rusiji vlada prava panika. Po včerajšnji izključitvi iz sistema SWIFT namreč Rusi ne morejo več do svojega denarja na bankomatih, zapletlo se je tudi pri plačilu Kitajske za rusko nafto. Tajvan pa je zavrnil vse posle prodaje mikročipov v to državo, saj so ti ključni za izdelavo vojaških raket.

Ruski državljani pa prihajajo do vse večjega spoznanja, da jim oblasti in njihov voditelj Vladimir Putin lažejo. Kot vemo, so vsi mediji državno nadzorovani in cenzurirani do te mere, da drugega kot državna propaganda tam ne velja. Kot zanimivost naj povemo, da so ruski mediji potrdili zgolj eno rusko žrtev v vojni, v resnici pa jih je padlo že okoli 4300. Gre za številke, ki bi Ruse zdramile, če bi do teh informacij tudi prišli. Prodirajo pa informacije po socialnih omrežjih, preko katerih vse več Rusov spoznava resnico o Putinovi vojni v “bratski” Ukrajini.

V soboto zvečer so se tako nadaljevali protesti po celotni Rusiji.

https://twitter.com/techz_dave/status/1497399518148521986?s=20&t=hXrbpXUK38lEXWzbZWCK6A