fbpx

[Video] Podcenjevanje koronavirusa se maščuje Macronu: Pred zdravstvenimi delavci priznal, da mu je spodletelo!

Obupana francoska medicinska sestra francoskemu predsedniku Emanuelu Macronu pove kruto resnico o krizi koronavirusa na francoskih tleh. (Foto: Posnetek zaslona/ Youtube)

Emmanuel Macron je bil ujet na posnetku, kjer je priznal, da mu je spodletelo. Povedal je, da ne misli prevzeti odgovornosti za poteze na zdravstvenem področju v preteklih 15 letih. Ob tem se je posipal še s pepelom, da so cene bolnišničnih storitev poletele v nebo in da so v preteklosti premalo poslušali zdravstveno osebje.

Ena izmed medicinskih sester je povedala kruto resnico o spopadu zdravstvenih delavcev s koronavirusom. “Mi, zdravstveni delavci, smo revni. Jutri bo eden izmed nas ležal na tistih posteljah. Želimo si, da bi poskrbeli tudi za nas, ampak soočamo se s pomanjkanjem zaposlenih, mi tega več ne zmoremo,” je obupana medicinska sestra sporočila francoskemu predsedniku Emmanuelu Macronu. Posnetek je videlo že na milijone Francozov.

Macron se je na začetku zdravstvene krize obnašal zelo podcenjujoče do novega koronavirusa, kar je pripeljalo do ekspanzivne širitve okužb v državi. Po začetnih napakah je hitro sprejel stroge ukrepe, sicer bi koronavirus državo povsem uničil. Kljub temu je Francija eden glavnih “bolnikov” Evrope, po zadnjih podatkih je tam 131.362 okuženih in 15.750 mrtvih.

Luka Perš