fbpx

[VIDEO]: Poglejte, kako se je znani avstralski novinar postavil po robu levičarskima skrajnežema, ki sta ga fizično napadla!

Foto: YouTube. Z Andrewom Boltom ne gre zobati češenj.

Znani avstralski televizijec, konservativni politični komentator iz Adelaide, Andrew Polt, ki je bil pred dnevi tarča napada dveh levičarskih skrajnežev, meni, da bi se morali politiki z obeh političnih opcij brez slabe vesti sprehajati po ulicah večjih mest, brez strahu, da bi jih ljudje verbalno ali fizično napadli. Incident se je sicer zgodil na eni izmed ulic v središču drugega največjega avstralskega mesta Melbourna, potem ko je Bolt ravno odhajal iz restavracije, v kateri je kosil s strankarskimi kolegi, namenjen pa je bil na predstavitev svoje najnovejše knjige. Dogodek so sicer posnele varnostne kamere, iz katerih je razvidno, da je eden izmed napadalcev v Bolta vrgel steklenico z bleščicami in lepljivo tekočino. Ker se je Bolt napadalcema odločno postavil po robu, je nastal pretep. Ko se je v konflikt vmešal še drugi moški, so po zraku leteli tudi stoli in mize.

Varnostne kamere so posnele, da je Andrew Bolt v samoobrambi udaril enega izmed napadalcev, nakar sta moška odkorakala, mimoidoči pa so za njima kričali: “Kaj neki počneta, vidva, idiota? Pojdita stran!” Bolt je novinarjem kasneje povedal, da je eden izmed napadalcev skušal udariti tudi mimoidočo žensko, ki ga je s solzivcem posprejala po obrazu, zaradi česar nekaj sekund pred seboj ni videl ničesar.

Bolt je priznal, da je bilo v preteklosti nanj že kar nekaj podobnih poskusov napada, a še nikoli doslej ni vrnil udarca. “Rekel sem si, da se ne bom osramotil na ulici. Tega ne bom požrl. To je bila resna grožnja zame in mojo družino. Nekoč sem se že umaknil, ko me je nekdo poskušal poriniti. V takšnih primerih namreč nikoli ne zmagaš, saj si javna oseba. Toda tokrat je bilo drugače,” je za The Australian povedal Bolt. Kot sicer poročajo avstralski mediji, sta bila moška napadalca povezana s skrajno levičarsko aktivistično skupino Antifa, ki naj bi se borila proti fašizmu in kapitalizmu delavskega razreda.

Policija trenutno še preiskuje okoliščine napada, Bolt bo oba skrajneža tožil, želi pa, da bi šla odškodnina od tožbe kot donacija eni izmed fundacij za otroke s posebnimi potrebami. Bolt sicer že dlje časa opozarja, da je Melbourne čedalje bolj negostoljubnen do konservativcev, zato desnosredinske stranke v mestu sploh ne morejo organizirati svojih dogodkov. V zadnjih tednih so namreč konservativci odpovedali javne dogodke, v okviru katerih bi morala nastopiti tudi nizozemska politika Geert Wilders in Pauline Hanson.

“V vsakem mestu lahko predstavim svojo knjigo, samo v mojem lastnem ne,” domačin Bolt opozarja, da se Melbourne nevarno radikaliziral v levo. Nekateri levičarji celo odkrito menijo, da si Bolt sovraštvo tudi zasluži. “Mislim pa, da bi morali ljudje razumeti, da lahko v demokraciji svoje mnenje svobodno, brez strahu, da jih bodo napadli nekje na ulici, izražajo ljudje z obeh političnih opcij,” je še dodal.

T. F.