fbpx

[Video] Poglejte, koliko tolerance sta pokazala ameriška policista do napadalca z nožem, preden sta ga bila prisiljena ustreliti!

Foto: posnetek zaslona

Medtem ko so levičarjev polna usta obtožb o policijskem nasilju, zgodba iz Georgie kaže nasprotno. Po spletu namreč kroži videoposnetek iz začetka julija, ki prikazuje ravnanje policistov ob soočanju z okrvavljenim napadalcem z nožem, ki kar ni in ni upošteval navodil. Smrtni strel mu je policist zadal šele po tem, ko je ta skušal odvzeti kolegovo pištolo!

Po spletu kroži videoposnetek ravnanja policistov iz začetka julija, ki sta pri svojem delu povzročila smrt 23-letnika v Ahtensu v ameriški zvezni državi Georgia. A ne zato, ker bi šlo za policijsko nasilje, pač pa je iz posnetka jasno vidno, kako se je policistoma približeval Aaron Hong z mesarskim nožem, pri čemer je bil oblit s krvjo. Pri vsem tem se je obnašal nerazsodno, a sta ga policista kljub temu pozivala, naj se ustavi in odvrže nož, pred njim pa sta se celo umikala, preden sta ga ustrelila.

Napadalec si je smrtno obsodbo podpisal sam
Eden izmed policistov okrožja Athens-Clarke je, kot navaja Fox 5 Atlanta, nato ustrelil Honga, ki pa je vstal in skušal policistu vzeti pištolo. Šele v tem trenutku je drugi policist proti Hongu izstrelil več strelov, ki pa so bili zanj usodni.

Policijski načelnik krajane prosil, naj molijo za policista in Honga
Na kraju so Honga oživljali zdravstveni delavci, a to ni učinkovalo. Policijski načelnik Cleveland Spruill je ob tem skupnost zaprosil, naj moli tako za udeležena policista kot za Honga: “Vsekakor je primerno, da izrečem sožalje družinskim članom in prijateljem Aarona Honga. To je gotovo težek čas zanje in prosim, da ste z družino v svojih mislih in molitvah. Prav tako bi izrekel priznanje mojima policistoma, ki sta bila udeležena v incidentu. Gre za težek in čustven dogodek zanju, prisiljena sta bila vzeti življenje sočloveku.”

Rok Krajnc