fbpx

[Video] Poglejte si ta epski pretep ‘zaburkanih’ žensk v Savdski Arabiji sredi belega dne

Množični pretep na cesti v Riadu (vir: twitter)

Voznik v Savdski Arabiji je sredi ceste uspel posneti pretep petih žensk, zadekanih v burke. Ena je imela s seboj tudi otroka, ki pa ga je brez pomisleka vrgla na tla, da bi še naprej sodelovala v pretepu.

Na videu, ki ga je posnel voznik v savdski prestolnici Riad, se vidi pet žensk, oblečenih v črne burke, ki so se spustile v silovit obračun med sabo. Ženska skrajno levo celo odvrže, domnevamo, da svojega otroka, na tla. Večkrat ga je tudi ponovno pobrala in nato spustila, saj njena nasprotnica nikakor ni odnehala.

Siloviti obračun, do katerega je prišlo sredi belega dne, ni presenetil mimoidočih. Vozniki avtomobilov so mirno peljali mimo skupine pretepajočih se žensk. Hitro pa se je po poročanju Daily Maila snemanja pretepa naveličal tudi avtor posnetka, ki je po nekaj manj kot minuti silovitega obračuna enostavno odpeljal dalje.

Kaj je bil povod za pretep, ostaja vprašanje. Komentatorji na spletu špekulirajo, da je morda šlo za prepir, pri kateri od žena naj bi mož prespal v torek, ali pa eni ni bilo všeč, da ima druga enako obleko kot ona. Kar je najbolj zaskrbljujoče, pa je brez dvoma ravno odnos do otroka, ki ga mati brezobzirno vleče, pobira s tal ter ga nato meče nazaj na razgret savdski asfalt. Izgleda, da so merila za dobro mater v Savdski Arabiji nekoliko drugačna od tistih, ki smo jih vajeni.

Ivan Šokić