fbpx

[Video] Poljska pristrigla peruti ekoteroristom, ki bodo preprečevali lov

Foto: Youtube

Poljski parlament je januarja sprejel zakon, ki kriminalizira preprečevanje lova. Številni ekoteroristi so namreč motili lovce pri lovu in ga preprečevali na številne, tudi nasilne načine. Po novem tudi lastniki zemljišč ne bodo smeli preprečevati lova, tudi, če ga ne bi dovolili na svoji posesti. Spremembe zakona bodo poljskim lovcem omogočale tudi uporabo dušilcev zvoka.

Poljski lovci si lahko oddahnejo, saj bo preprečevanje oziroma “sabotaža” lova kmalu kaznivo. Vse več nasprotnikov lova si je namreč to pravico kar vzelo v svoje roke in so na različne načine nadlegovali lovce, da bi ti opustili lov.

Poljski parlament je namreč sprejel zakon, po katerem bo kakršnokoli namerno omejevanje ali preprečevanje lova kaznivo in se bo kaznovalo z do enim letom zapora. Preprečevanje “sanitarnega lova” pa se bo kaznovalo s celo tremi leti zapora. Nov zakon pa lovcem omogoča številne druge spremembe: Dovoljena bo uporaba dušilcev zvoka, lov v bližini bivališč, lastniki zemljišč pa lovcem ne bodo smeli preprečevati lova.

Kako izgleda sabotaža lova, si lahko ogledate na spodnjem posnetku:

Rok Krajnc