[Video] Poljska pristrigla peruti ekoteroristom, ki bodo preprečevali lov

Foto: Youtube

Poljski parlament je januarja sprejel zakon, ki kriminalizira preprečevanje lova. Številni ekoteroristi so namreč motili lovce pri lovu in ga preprečevali na številne, tudi nasilne načine. Po novem tudi lastniki zemljišč ne bodo smeli preprečevati lova, tudi, če ga ne bi dovolili na svoji posesti. Spremembe zakona bodo poljskim lovcem omogočale tudi uporabo dušilcev zvoka.

Poljski lovci si lahko oddahnejo, saj bo preprečevanje oziroma “sabotaža” lova kmalu kaznivo. Vse več nasprotnikov lova si je namreč to pravico kar vzelo v svoje roke in so na različne načine nadlegovali lovce, da bi ti opustili lov.

Poljski parlament je namreč sprejel zakon, po katerem bo kakršnokoli namerno omejevanje ali preprečevanje lova kaznivo in se bo kaznovalo z do enim letom zapora. Preprečevanje “sanitarnega lova” pa se bo kaznovalo s celo tremi leti zapora. Nov zakon pa lovcem omogoča številne druge spremembe: Dovoljena bo uporaba dušilcev zvoka, lov v bližini bivališč, lastniki zemljišč pa lovcem ne bodo smeli preprečevati lova.

Kako izgleda sabotaža lova, si lahko ogledate na spodnjem posnetku:

Rok Krajnc

 • xtc

  Definitivno pravilno,ampak večina lastnikov navadno ne preprečuje lova,če gre le ta v njihovo korist,seveda pa bi morala društva letno lastnikom odvwesti toliko in toliko denarja za uporabo njihove lastnine.
  Definitivno pa z zakonom dat eko teroriste na listo divjadi-če ne gre drugače.

 • pajot

  Slab zakon. preprečeval bo tudi lov na zakrknjene komuniste.

 • Franc Šink

  Če bo šlo tako naprej, bomo kmalu morali začeti jesti travo.Sloveniji se to obeta.

 • Resnica

  Lastnik zemlisc.ne.more preprecevati lova na lastni zemlji…dalec dalec je v evropi svoboda in ideja zasebne lastnine