fbpx

(VIDEO) Poljski turist podtaknil žuželko v sladico, zavrnil plačilo in izgubil službo

Foto: Youtube

V eni najstarejših slaščičarn v Rovinju so prejšnji teden z nadzornimi kamerami posneli gosta, ki je v sladico  podtaknil žuželko in se nato sprl z osebjem, češ da česa takega ne bo plačal. Lastnik restavracije je zgodbo objavil na Youtubu, da bi opozoril ostale gostince na goljufije, ki so jih zmožni nekateri turisti. Vendar je dogodek dobil mednarodne razsežnosti.

Nadzorne kamere v slaščičarni so posnele  tričlansko družino iz Poljske, ki je mirno sedela za mizo in jedla naročene palačinke in sladoled. Nenadoma je oče iz torbe vzel vrečko, iz nje izvlekel žuželko in jo dal na krožnik. Nato se je s krožnikom napotil k natakarju in se pritožil.

Drama v slaščičarni
Nastala je cela drama, kregal se je pred vsemi ostalimi gosti, hodil na stranišče, da bo bruhal in si spiral usta, je lastnik slaščičarne dejal za hrvaške medije. Po prepiru sta se z lastnikom dogovorila, da bo plačal le tisto, kar je bilo v redu.

Lastnik je goljufa kasneje našel na ulici

(VIDEO) Poljski turist podtaknil žuželko v sladico, zavrnil plačilo in izgubil službo 1

Posnetek nadzorne kamere, Foto: Youtube

Lastnik pa je kasneje preveril posnetke nadzorne kamere in ugotovil, da je bil žrtev goljufije. Kmalu je na ulici zagledal turista, ki se je pred tem pritoževal. Pristopil je k njemu, da bi mu pokazal posnetek goljufije.

Šlo je za dobrih pet evrov
Sledil je nov prepir, a je turist na koncu plačal tudi sporno sladico. Šlo naj bi za 40 kun (5,4 evra). Lastnik slaščičarne je pojasnil, da je posnetek objavil, da bi opozoril na goljufije, ker se lahko kaj podobnega zgodi tudi pri večerjah, ki stanejo tudi več kot 100 evrov.

Odkrili identiteto turista
Poljski dnevnik Gazeta Wyborcza pa je po objavi na Youtubu otkrila, da je na posnetku Darijuš P., upravnik zapora v Gesiowu. Po preverjanju poljskega ministrstva za pravosodje, je bil Darijuš P. suspendiran in grozi mu disciplinski postopek.

Izgubil službo in čaka ga še disciplinska
“Ministrstvo za pravosodje je v zvezi z informacijami v medijih, po temeljiti analizi posnetka, ki je objavljen na Youtubu, podalo zahtevo za suspenz oficirja, ki je zaposlen kot upravnik zapora v Gožuvu. Ministrstvo za pravosodje opominja, da so funkcionarji v javnih službah dolžni, da se  v skladu s pravili, etiko in prisego obnašajo na delovnem mestu kot tudi izven delovnega mesta”, so sporočili na uradni spletni strani Ministrstva za pravosodje.

In vse to za dobrih pet evrov – goljufija se ne izplača
Tako kot mnogi Poljaki, ki so se razpisali na forumih družbenih omrežij ne izbirajo besed in obsojajo dejanje tako visokega funkcionarja, saj je dejanje upravnika Darijuša P. sramota za Poljsko.

Sofija Pika Simič