[Video] “Ponos muslimanov”: Čečenski vodja svečano odprl največjo mošejo v Evropi

Največje mošeja v Evropi imenovana Ponos muslimanov v Čečeniji (vir: twitter)

V Čečeniji so v petek, 23. avgusta, svečano odprli največjo mošejo v Evropi, poimenovano “Ponos muslimanov”, ki lahko sprejme 30 tisoč vernikov. V Čečeniji, vse odkar je na oblast leta 2007 stopil sin prvega predsednika Ramzan Kadirov, poteka islamski preporod.

Medtem ko se po Evropi stare prelepe cerkve prodajajo, rušijo, vandalizirajo in zažigajo, namesto njih pa se sem ter tja zgradi kakšna nova moderna grotesknost, ki že s samim videzom žali Boga, so 35 kilometrov od čečenske prestolnice Grozni v mestecu Shali te dni svečano odprli največjo mošejo v Evropi.

Gre za prelepo zgradbo, ki pa ne samo po izgledu, temveč tudi po velikosti prekaša vse dosedanje tekmice.

Notranjost največje mošeje v Evropi, imenovane Ponos muslimanov. (Vir: Twitter)

Kot največje mošeje v Evropi so se opisovale londonska Baital Futuh, rotterdamska Essalam in kölnska centralna mošeja; po pisanju RT pa čečenski “Ponos muslimanov” v Shaliju lahko sprejme več muslimanov kot ostale tri skupaj.

Ponos muslimanov največja mošeja v Evropi
Mošeja, imenovana Ponos muslimanov, bo lahko v svojih notranjih molitvenih prostorih sprejela kar 30.000 vernikov, medtem ko lahko vrtovi, ki obdajajo mošejo, sprejmejo še 70 tisoč ljudi.

Na svečanem odprtju čečenskega voditelja Ramzana Kadirova je bilo več kot 200 gostov iz 43 različnih držav, prisotne so bile tudi delegacije iz Savdske Arabije, Združenih arabskih emiratov in Jordanije.

S Kadirovim prevzemom oblasti v Čečeniji leta 2007 se je v ruski pokrajini začel islamski preporod. Čeprav ga njegovi nasprotniki obtožujejo kršenja človekovih pravic, ga njegovi podporniki hvalijo zaradi vrnitve miru in blagostanja v nestabilno regijo.

Notranjost največje mošeje v Evropi, imenovane Ponos muslimanov. (Vir: Twitter)

Kadirov je že leta 2008 odprl mošejo v centru Shalija, poimenovano po njegovem očetu in prvem predsedniku republike Čečenija Ahmadu Kadirovu.

Ivan Šokić

 • Anton

  In potem so tepihi polni glivic in fekalij ker si z dlanmi perejo rit.

  • Hribouc

   Ti pa kupuješ kruhek, žemljice in kebab, ki lepo diši, porkadrek hudičev!

   DREK!

   • Anton

    A veš zakaj tito ni hodu u žamija?

    Zato ker so mu nogo odrezal.

 • Steiermark

  No, ja, če je Čenija del Evrope….. Ne vem po čem se meri pripadnost Evropi, če ne po kulturi in genski pripadnosti…… Ponosni “Evropejci”, v Čečeniji, bodo pa še naprej, iz svoje največje mošeje lahko tulili in meketali, med ljudmi, z dvignjenimi zadnjicami – ter se “ovohovali”……

  • freedomfighter

   Meje evrope so geografske ne pa kulturne

   • Steiermark

    A za tebe imajo Evropejci tudi vzhodnjaško azijsko oz. mongolsko kulturo? No je če pogledaš kučkota, pa solatjeka v lublani in ludožerca v Mariboru, potem je jasno, da so to mongol-oidi in ne Evropejci, seveda, tudi brez kulture , ne samo evropske!

  • Hribouc

   No, naredeili bomo, pod patronatom črnega sv.Kučana kopijo Vršiške kapelce in jo postavili poleg te sprdnjene mošeje!

   ČEČENI PA , RAZČLOVEČENI STRADAJO IN TRPIJO ŽE 100 LET!
   Kadirov točno ve kaj dela!
   Putin Grozni, nafukal si.

   “QANA POLITKOVSKLAJA, PROSI ZA NJIH!” PRESS

 • Mirkoca

  A niso bili čečeni indijanci?

  • tramal

   Saj so ,samo da so muslimanski indijanci,oz divjaki.

 • to_mi_delaj

  Ko bo moseja polna, se ve kaj je treba naredit.

 • Andrej

  Ni kaj, zgradba je res lepa. Tudi ne dvomim, da bodo z lahkoto zbrali 30.000 vernikov notri in 70.000 zunaj. Ženske verjetno tukaj niso štete. Islam ve, da vera temelji na moških.
  Krščanstvo je na to pozabilo in propada.

  • freedomfighter

   Vera temelji na moskih ja…ze tu se vidi da so ga pisci religij vsrali saj so zapostavili polovico clovesko populacije

   • Andrej

    Tega ne piše v nobenih religijskih navodilih. To so tisočletne izkušnje. Otroci drugače reagirajo, ko vidijo očeta pri molitvi, kot mamo. Tako to je. Potrebujejo pa oba. Tudi tako to je.
    Pa ne gre samo za religijo. Ko oče ponudi sosedu roko sprave ima to na otroke prav posebno težo.
    Slovenski moški pa se je poženščil. Mamini sinki.

    • freedomfighter

     Haha kaksne ti res pokas…kot prvoce bi videl kateregakoli od starsev pri masibi ga vprasal ce se mu je zmesalo inkot drugo kaksne neumnosti govoris da ima beseda mozkega vecjo tezo…kje si to dobil mi res ni jasno…ne vem za kaj bi beseda mamemanj pomeni kot beseda oceta…zate je moski pozenscen ce ima mamo ki ni posrana in upa sama kaj narediti brez moza…no zenska ki za vsak drek potrebuje moza je bedna tako kot vsi ljudjeki za vsak drek potrebujejo pomoc drugih…beseda moje mame je vedno bila in vedno bo enakovredna besedi oceta ni enega pametnega razloga da bi imel en stars vecjo “moc” kot drugi ker je nima…edina moc ki jo ima moski vec od zenske je fizicna te pa tako ali tako ne sme izkoriscati za prevlado nad zensko ker je to pacnasilje…moski so imeli vedno prednost pred zenskami ker so se jih zenske bale.ce je pa zate pravi odnos v druzini da se zena boji moza pa to pove vse o tebi…vecina vas nasprotnikov enakopravnosti je velikihrevckov kermislite da vam jenarava oz bog dal neko vecjo moz oz vec pravic od zensk

     • Marija

      Ja ti penisi so jim največkrat v nesrečo.

     • Hribouc

      Andrej misli z islamističnim mozgom, pićku mater, zapostavljeno, zaničevano, pretepeno, posiljeno, mučeno, spljuvanno, zbrcano vsak dan posebej!

     • Andrej

      Za začetek prav piši, ker se mi ne ljubi skozi to slovnično skrpucalo, potem se bova pa lahko pogovarjala.

 • xtc

  No ne vem ,če so Čečeni ravno Evropejci,preje bližje Turkom,namesto tehle neumnosti naj raje narodu dvignejo standard.

 • GverilaStyle

  upam na potres…pa da vidim kako pada

 • Ustaša Leo Ivanjko

  V ozadju Twins tower.

 • tramal

  No rusi ,pripravite se .Mislim da ste sedaj vi na vrsti ,da vam muslimi zagrenijo življenje.

  • Hribouc

   To pa res, sfukali jih bodo na njihovem bednem ,pijanem in posiljenem dvorišču!

   In ?
   Matjaž Kmecl ter veliki ničejanec Ciril Zlobec jima bosta mantrala revolucionarno genocidne driskaške morilske in fuknjene matre slovenske boljševiške zlobe propadlih študentov in jeznih hlapcev, ki jo je naplavilo na gnojišča Slovenistana!

 • Hribouc

  Čečenija in Evropa? Halo?

  Vsebin pa odraža: Samo, da je v skldu z Putinovimi načrti !

  Kakor, čečeni, so minirali moskovske stanovanjsike četrti in pobili stotine Moškovčanov, da je Putin Grozni lahko napadel Čečenijo in jo, seveda, zdrobil!
  Čepšrav so “krščanski Rusi”, veliki, največji morilsko genocidni narod planeta Zemlja v neslutenih pobojih
  pokončali desettisoče ponosnih Čečenov, ki jih je, itak, svetovni krvavi prasec stalin ugonobil ali razselil na milijone!
  Kadirov, veliki Čečen, se je samo ponižal in bo samo, ko pride njegov čas, Putinu zasadil njegov lastni Kanižal, supersonični meč hitre smrti v hrbet!
  ————————————————————————————————
  Rusi pa bodo kot vedno, pijani od velike sramote, na smrt od vodke, resnično objokovali smrt ruske svetnice, Ane Politkovske in velikega Borisa Nemcova in se bodo tolkli po lastnih zblojenih glavah!

  Pravoslavni, veliki Patriarh Kiril, ki zlobo Putina Groznega vehementno podpira, pa bo v dreku lastne sramote lahko le še izdajalsko driskal, z njim pa tudi skurbani Vatikan, zelo Ekumensko zabeljeno!

  LJUBI BOG, KONČAJ TO ZLO NA HITRO! Zore , naredi mašo prošenj Odpuščanja pod Vršičem!

 • francelj3

  Največja že, ampak v Evropi?!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!