Nemška policija bo v želji po vrnitvi zaupanja javnosti in večji transparentnosti prenehala s skrivanjem nacionalnosti osumljencev

Nemška policija (vir: Facebook)

Policija v nemški pokrajini Severno Porenje-Vestfalija bo v skladu s sprejetjem novih internih navodil glede transparentnosti in boljše komunikacije z javnostjo pričela z objavo narodnosti storilcev kaznivih dejanj.

V ponedeljek, 26. avgusta 2019 je deželni notranji minister Herbert Reul sporočil, da bo policija v deželi Severno Porenje-Vestfalija v prihodnje v svoje poročanje o osumljencih kaznivih dejanj poročala tudi o njihovi nacionalni identiteti. Narodnost osumljencev bo tako v zahodnonemški deželi objavljena ne glede na to, ali bo šlo za Nemca ali tujca.

Odkar je nemška kanclerka leta 2015 povabila v Evropo migrante in s tem povzročila migrantsko krizo, je po pisanju Voice of Europe vprašanje nacionalne identitete osumljencev kaznivih dejanj vedno bolj občutljivo. Mediji so skupaj z nemško policijo dolgo časa skušali aktivno skrivati nacionalno identiteto osumljencev v kolikor je šlo za migrante.

Nemci želijo več transparentnosti, da bi se povrnilo zaupanje v policijo
To je bilo najbolj opazno ravno na Silvestrovo 2015, ko je skupina afriških migrantov masovno skupinsko spolno nadlegovala in posiljevala ženske v Kölnu. Od takrat pa je Nemčijo pretresel en pretresljiv zločin migrantov za drugim. Bilo je vsega, od spolnega občevanja z drobnico, ki so jo zaradi travm morali zaklati, do metanja otrok pod vlake.

Saj ni res, pa je: Moški, ki je 8-letnega dečka potisnil pod vlak, ubiti pa je poskušal tudi njegovo mamo, pred tem sodeloval v švicarski kampanji za spodbujanje integracije!?

Notranje ministrstvo bo ravno tako preučilo in po potrebi spremenilo trenutno komunikacijo policije z javnostjo v želji po večji transparentnosti. “Deklarirali bomo nacionalnost vseh osumljencev za katere vemo z gotovostjo – seveda tudi tiste nemških osumljencev,” je povedal Reul. “Prepričan sem, da bo ta transparentnost najboljše orodje proti nespretnemu zavajanju.”

Ivan Šokić

 • dob

  “Policija…. bo v skladu s sprejetjem novih internih navodil glede transparentnosti in boljše komunikacije z javnostjo pričela z objavo narodnosti storilcev kaznivih dejanj.”

  Pri nas gremo v smeri tega, da se pri popisu prebivalstva Sovenec ne bo smel izrekati o tem, da je Slovenec ali da verjame v Boga.
  Narodna pripadnost je za komuniste znak rasizma in nazadnjaštva.

  Boris Pahor je za jugoslovenarje rasist in nazadnjak!
  Če bi živel v Sloveniji , bi ga izganjali v Trst k fašistom, ker tja tudi spada. Tam je lahko Slovenc.

 • francelj3

  Kolikor vem, to pri nas že zdaj ni možno. Zato ne vemo, koliko nas Slovencev sploh še je, verjetno manj od polovice. Kar odprite telefonski imenik na poljubni strani.

 • sodnikisozločinci

  “Bilo je vsega, od spolnega občevanja z drobnico, ki so jo zaradi travm morali zaklati, do metanja otrok pod vlake.”

  A krave in kobile ni pa noben nategnil? Noro, kakšna kultura! Šarec lahko brez skrbi in brez gat skače v prazen bazen, ne bo ga nihče prizemljil v zraku.

 • Waltter

  Dejstvo je da to ni nic od nic. Zmiraj pravijo hudic je v podrobnostih ozr. v malem textu. Torej ce preberemo podrobno da bodo objavili nacionalnost tistih za katere bodo 100% ugotovili od kod so. To pomeni da bodo povedali da je bil nemec ali nemski drzavljan ali ap neidenficirani ki ga bodo zamolcali ker bodo rekli da 100 % pa ne vejo od kod je.

 • Andrej

  “Prepričan sem, da bo ta transparentnost najboljše orodje proti nespretnemu zavajanju.”
  Torej od zdaj naprej bodo spretno zavajali? Recimo, da bodo od zdaj naprej večina osumljencev nemški državljani. Narodnost lahko zamolčijo, saj je prvi del resničen, ljudje pa med državljanstvom in narodnostjo ne ločimo ravno najbolje.

 • Steiermark

  S psihopati nam polnijo našo Evropo, v želji, da se znebijo nas, avtohtonih Evropejcev!

 • Steiermark

  Zanima me, če bodo tudi pri nas uvedli ta način, ugotavljanja in javljanja nacionalni pripadnosti – rasi, kako bodo “kvalificirali” največje mafijske botre – jugotitoistične roparje, ko jih bodo začeli, zares , loviti in zapirati! Takšni, mafijski pripadniki, tujih nacij, z balkana, zaenkrat še vedno obvladujejo Slovenijo ter se izjdajajo za Slovence, čeprav nimajo niti evropske – slovenske kulture, ker se niso nikoli asimilirali, kajšele, da bi imeli slovenske gene, ki so pa še vedno odločilni pri “obvladovanju” in širjenju evropske kulture!

 • xtc

  Žal mnogo prepozno,škoda je že nareta edino s čemer si policija in Nemška drzava lahko še pridobi zaupanje je oborožitev nekaznovanih Nemcev za hišno obrambo in če ustreliš roparja ali vlomilca v svojem stanovanju ali objektu nisi kaznovan in še najmanjši delikt pomeni suspenz azila in izgon čeudi na silo.

 • samsara

  Pevi znaki slabitve satanove častilke Merklove?