fbpx

[Video] Primer neintegracije mlade muslimanke v Evropi: “Želijo mi vzeti identiteto – učitelji pričakujejo, da bom sedela poleg nasprotnega spola!” Poglejte celoten videoposnetek!

Foto: Twitter

Primer švedske deklice nazorno prikazuje, da se muslimani nikakor ne želijo prilagoditi prevladujoči švedski kulturi. Muslimanska deklica na videoposnetku zgroženo razlaga, kako naj bi bila v šoli vsakodnevno deležna oblik “napadov” in sicer zaradi tega, ker so učitelji v šoli polni sekularnih idej.

Glede učiteljev deklica trdi, da ti pospešeno delajo na tem, kako bi spremenili njeno identiteto. “Učitelji me silijo, da v učilnici sedim poleg nasprotnega spola.” S tem je po njeno viden vdor v njen oseben prostor.

V izpovedi deklica odeta v muslimansko pokrivalo razlaga, da jo v šoli silijo gledati dokumentarce in filme o mladih muslimanih, ki postanejo srečni potem, ko sprejmejo sekularne ideje. “Na ta način me poskušajo prepričati, da sem kot muslimanka zatirana in da me bo sprejetje ponujenih idej osvobodilo.”

“Tudi, ko se napotim k zdravniku, mi pravijo, da je razlog za mojo bolezen v oblačilih, ki jih nosim. Naprimer, ko sem imela pomanjkanje vitamina D, mi je zdravnik rekel, da je težava v hidžabu, ki ga nosim. Na Švedskem je zdravnikom, učiteljem in knjižničarjem dovoljeno, da vplivajo na spreminjanje muslimanske identitete, tudi če to pomeni, da morajo groziti ali kršiti osebno svobodo.” Primer, kako naj bi učitelj silil svoje ideje, je ponazorila s konkretnim primerom in sicer, ko zavrne, da bi sedela poleg sošolca moškega spola, ji učitelj odvrne, če se morda misli v prihodnosti poročiti z žensko? “Ali pa mi reče, da nikoli ne bom mogla postati zdravnica, če ne bom sedela poleg fanta,” je še dodala.

Odvrniti nas želijo od islama
“Nas mlade muslimane želijo odvrniti od islama,” je prepričana. “Ampak kaj ima človek od sekularnega življenja?” Po njeno vse spodleti in se uniči, če človek živi na sekularen način. “Na ta način nastane družba zmedenih najstnikov, ki si vseskozi prizadeva za doseganje visokih in nerealističnih ciljev, ki nikoli ne prinesejo sreče. Polovica deklic meni, da so predebele, vsaka tretja ima duševne težave, veliko mladih pa želi pustiti šolo zaradi stresa. Veliko se jih pridruži tolpam ali pa so nezaposleni. Več kot 2 tisoč najstnikov na leto na Švedskem naredi samomor ali ga poskuša narediti.”

“Zavračam zahodni način življenja. Ne želim zapravljati svojega življenja na račun demokratičnih ideologij,” vztraja muslimanska najstnica in v zagovorov svojih prepričanj dodaja, zahodni način življenja naj ne bi zagotavljal varnosti, ampak le uničuje naslednje generacije.

Hana Murn