fbpx

[Video] Prizor, ki šokira: Talibani razkazujejo in se izživljajo nad truplom obešenega tolmača

Foto: Posnetek zaslona

Na svetovnem spletu je zaokrožil posnetek, na katerem talibani letijo z ameriškim helikopterjem Black Hawk nad Kandaharjem, na vrvi pod helikopterjem pa je obešen domačin, ki je bil še nedavno prevajalec pri zahodnih vojaških silah. Talibani so na ta način “ubili dve muhi na en mah”, saj gre očitno tako za ustrahovanje prebivalstva kot tudi maščevanje.

Bidnova administracija in njeni podporniki sicer skušajo prikazati umik iz Afganistana manj katastrofalen kot dejansko je. Zaradi zašušmarjenega umika so padle v roke talibanov velikanske količine modernega orožja, tudi več ducatov najmodernejših helikopterjev tipa Black Hawk.

Bidnova administracija in njeni podrepniki so to skušali bagatelizirati, češ, da talibani nimajo usposobljenega osebja, ki bi lahko upravljalo in vzdrževalo te moderne helikopterje. Očitno jih imajo. Bidnova administracija je tudi trdila, da so dandanašnji talibani “manj brutalni” od tistih izpred dveh desetletij in da ni pričakovati kakšnih maščevalnih potez ob talibanskemu prevzemu oblasti. Usoda obešenega tolmača zelo nazorno demantira izjave Bele Hiše.

Demokracija