fbpx

[VIDEO] Profesorica islamske teologije o tem, kako in kdaj je posilstvo v islamu dovoljeno

Foto: Youtube

“Ženske vojne ujetnice so tiste, ki si jih lahko lastite zato, da jih ponižate. Postanejo last poveljnika vojske ali kateregakoli muslimana in ima z njo lahko spolne odnose prav na tak način kot s svojimi ženami,” je bila jasna profesorica.

Profesorica predava na univerzi Al-Azhar, ki je ena največjih islamskih univerz v Egiptu. Svoj govor o zakonitih posilstvih v videu sicer omeji na “legitimne vojne” s sovražniki vere, namiguje pa tudi, da bi bile tarča teh posilstev lahko judovske ženske v Izraelu.

Profesorica je zmerna muslimanka
“Treba je vedeti, da je ta ženska zmerna muslimanka. In ne – to ni sarkazem. V islamskih terminih je njena pozicija precej zmerna. V videu je jasno proti priležništvu in suženjstvu v islamski družbi. Podpira pa to v primerih, ko muslimani napadejo nemuslimane in vzamejo ženske kot priležnice,” je jasen Daniel Greenfield, novinar, ki se ukvarja z radikalnim islamom. Meni, da je že njeno “zmerno” mnenje dovolj, da veste vse, kar ste kdaj hoteli vedeti o islamu.

Islam ni podoben nobeni drugi uveljavljeni veri
“Če mislite, da ima islam kaj skupnega z drugimi verstvi, pomislite še enkrat. Čez določila o posilstvu ni nikakršne krinke, nobenega religijskega celofana,” pravi Greenfield. Pravi, da bi nekateri, ki islam še bolj opravičujejo, lahko šli tudi tako daleč, da bi trdili, da je bila s posilstvom ženskam narejena neke vrste usluga.

“Namen tega koranskega posilstva je, tako kot pri vseh oblikah posilstva, ponižanje žrtve,” je to prakso ostro obsodil Greenfield.

Poudarjanje večvrednosti muslimanov
“Ko muslimani kričijo Allahu Akbar, vsem razodevajo, da so več vredni kot nemuslimani, ker jim je Alah dovolil, da ponižujejo nemuslimane. Ko borci IS kričijo Allahu Akbar in posiljujejo jazidske ženske, je to znak nadvlade. Islam so ugrabili. Celo v svoji zmerni obliki je teologija poniževanja nemuslimanov”, je še zapisal Greenfield za Frontpage Magazine.

https://www.youtube.com/watch?v=Hj-Bx4SYufA

Aleksander Rant