fbpx

[Video] Protesti ušli izpod nadzora: Protestniki ropajo trgovine in pretepajo tiste, ki branijo svojo lastnino!

Foto: Printscreen YouTube

Nasilni nemiri, ki so se razbesneli po smrti 46-letnega Georga Floyda med policijsko aretacijo, ne pojenjajo. Kljub policijski uri se v imenu pravičnosti uničuje tuja lastnina, ropa in napada vse, ki poskušajo ubraniti lastno lastnino in se zavzemajo za javni red in mir. Na družabnih omrežjih je zaokrožil pretresljiv posnetek, ki prikazuje, kako so temnopolti vandali brutalno napadli moškega, ker si je ta drznil ubraniti trgovino, ki so se jo odločili izropati. 

Moški iz Dallasa v Teksasu, ki se je odločil, da svojo sosesko ubrani pred vandali, je postal tarča kamenjanja. Videti je mogoče, da je utrpel tudi cel kup brc, zaradi česar se sploh ni mogel premikati in je kar negiben  in ves krvav obležal na mestu.

V soboto popoldan so bili protesti v Dallasu po večini mirni, nato pa so se sprevrgli v vandalizem. Sodeč po videoposnetku, ki ga je posnel Elijah Schaffer je moški naletel na drhal. Ker je imel pri sebi mačeto oziroma meč, so ga hitro obkolili potem, ko so videli, da nikakor ne odobrava vandalizma v soseski. Moškega so neizprosno pretepli, zbrcali, ga kamenjali in celo pretepli z rolko, poroča RT.

Napadeni je v stabilnem stanju
Ni veliko znanega glede razloga, čemu je prišlo do tako brutalnega incidenta. Schaffer, ki je vse skupaj posnel trdi, da so ga napadli, ker se je odločil, da prepreči rop trgovine. Ko je negiben obležal na tleh, mu je na pomoč prihitelo nekaj ljudi. Zaradi hudih poškodb, ki jih je utrpel, je bil odpeljan v bolnišnico. Policija je sporočila, da je moški v stabilnem stanju. Prav tako so izdali, da je moški v rokah vihtel orožje, ker je želel zaščiti sosesko pred nasilnimi protestniki.

Moški z imenom C.A. Shoultz se je v nedeljo oglasil preko Twitterja in zatrdil, da je on tisti, ki je bil napaden. Povedal je, da je živ in da ni lastnik pištole. “Nisem pričakoval, da me bodo vsi hkrati napadli in pričeli vame metati kamenje.” Priznal je, da ni bilo preveč pametno, da se je na množico spravil z mačeto. Ob tem pa je izdal, da je v bistvu želel ubraniti svoj najljubši bar.
Povsem brez zavor ropali športno trgovino
Teksaški guverner Greg Abbott je v soboto na pomoč poklical nacionalno gardo in ob tem zatrdil, da se nasilje in ropanje ne bo dopuščalo. V soboto zvečer je policija do 22. ure opravila 74 aretacij, vendar na ulicah v večini ni uspela vzpostaviti reda. Podobno stanje je vladalo tudi v ostalih mestih v ZDA. V medijih je tako med drugim zaokrožil posnetek iz New Yorka, ki prikazuje novo realnost na ameriških ulicah. Videti je mogoče, kako so temnopolti vandali udirali v športno trgovino in brez kakršnekoli slabe vesti ropali njeno vsebino. Zaskrbljujoče pa je, ko človek ugleda, kako se vandali na ves glas smejijo. Ena izmed žensk  na posnetku pa je bila celo tako predrzna, da je šla na roparski pohod kar dvakrat. Borba za pravičnost pa taka.

Hana Murn