fbpx

[Video] Protestniki v rumenih telovnikih tokrat protestirali proti lažnim novicam osrednjih medijev in zahtevali odstop Macrona!

Foto: Twitter

Protestniki v rumenih telovnikih znova zasedli ulice francoskih mest. V Parizu so se zbrali blizu stavb francoske javne televizije in komercialne BFM. Kot poroča francoska tiskovna agencija AFP, so vzklikali “lažne novice” in pozivali k odstopu predsednika Macrona. Zatem so šli na tramvajsko progo in začeli obmetavati policiste, ki so odgovorili s solzivcem in pridržali več ljudi.

Solzivec je policija uporabila tudi v Nantesu na zahodu Francije. V Marseillu se je zbralo kakih 900 protestnikov v rumenih jopičih, ki so pozivali k odstopu predsednika. Protesti so danes napovedani tudi v Lyonu, Bordeauxu in Toulousu.

Protesti rumenih jopičev se bodo nadaljevali tudi v prihodnje. Nekateri so prek družbenih omrežij že pozvali k protestom na silvestrovo na Elizejskih poljanah. Na Facebooku se je po poročanju AFP skoraj 8000 ljudi prijavilo, da se nameravajo udeležiti protesta, ki naj bi bil “prazničen in nenasilen dogodek”.

C. Š., STA