fbpx

Protestniki v rumenih telovnikih obkolili Macronovo počitniško rezidenco

Foto: epa

Počitniško rezidenco francoskega predsednika Emmanuela Macrona v kraju Bregancon v petek obkolilo okoli 40 protestnikov z rumenimi telovniki in jo skoraj napadli. Po nekaterih podatkih je njihovo jezo sprožil podatek, da je predsednik v rezidenco vgradil nov, 34 tisoč evrov vreden bazen.

Francoski predsednik Emannuel Macron ne more ubežati protestnikom, ki že od sredine novembra nasprotujejo njegovi politiki vodenja države. Tokrat so protivladniki v rumenih telovnikih celo obkolili slikovito predsedniško počitniško letovišče ob mediteranski obali.

Kot poroča RT, je okoli policija prijela okoli 40 protestnikov, kateri so želeli vstopiti v srednjeveško trdnjavo Bregancon, ki že od leta 1968 služi kot poletna rezidenca francoskih predsednikov.

Predsedniška rezidenca Bregancon. (Foto: epa)

Župan bližnjega mesta Bormes-les-Mimosas je potrdil, da so protestniki želeli vstopiti v rezidenco v četrtek in dejanje nato v petek ponoviti. Sicer ni znano, ali je bil predsednik Macron takrat v objektu, saj iz kabineta predsednika države niso izdali, kje predsednik in njegova prva dama preživljata božične praznike. Po nekaterih podatkih sta načrtovala smučanje v Pirenejih.

C. Š.