fbpx

[Video] Putin se je zahvalil Trumpu za pomoč pri preprečevanju terorističnih napadov na Sankt Peterburg

Ruski predsednik Vladimir Putin in ameriški predsednik Donald Trump na srečanju G20 v Osaki (foto: EPA)

Ruski predsednik Vladimir Putin se je v telefonskem klicu v nedeljo zahvalil ameriškemu predsedniku Donaldu Trumpu za pomoč pri preprečevanju terorističnih napadov na ruskih tleh, ki so jih napadalci načrtovali za proslavljanje novega leta v Sankt Peterburgu.

V telefonskem pogovoru v nedeljo, 29. decembra, 2019 se je ruski predsednik Vladimir Putin zahvalil ameriškemu predsedniku Donaldu Trumpu za pomoč ameriških obveščevalnih služb, ki so pomagale preprečiti teroristični napad v Sankt Peterburgu.

Ameriške obveščevalne službe naj bi Rusom posredovale informacije o načrtovanih terorističnih napadih za novoletno praznovanje v Sankt Peterburgu.

Ruski varnostni organi so po poročanju BBC priprli dva ruska državljana, ki sta osumljena načrtovanja terorističnega napada.

Posnetki racije, ki jih je objavila ruska obveščevalna služba FSB kažejo, kako so v stanovanju odkrili zaboj nabojev za šibrovko, bojne nože in električne žice. V drugem videu je po poročanju RT videti drugega terorista, ki je v arabščini prisegel zvestobo Islamski državi.

Ivan Šokić