[Video] To je Martin Schlaff, avstrijski milijarder in bančnik balkanskega kriminalnega omrežja: Iz držav nekdanje Jugoslavije do sedaj izginilo 150 milijard evrov!

Avstrijski milijarder Martin Schlaff (Foto: YouTube)

Predstavljamo vam enega osrednjih igralcev v balkanski pralnici denarja, avstrijskega milijarderja in finančnika Martina Schlaffa. Ime si je ustvaril v osemdesetih, ko je za vzhodne tajne službe Stasi, KGB in UDBO, vodil finančne tokove v tujini. To je le začetek zgodbe. “Martin Schlaff je ena ključnih oseb pranja denarja na Balkanu… Preko Bawag banke je kontroliral finančne operacije iz tajnih računov banke Hypo. Denar, ki se je zbiral preko tajnih računov je bil prenesen iz bivših republik nekdanje Jugoslavije v tujino. Kar je dokazano je, da je v tujino izginilo 150 milijard evrov,” razkriva novo zakulisno zgodbo bančnega kriminala na območju nekdanje Jugoslavije hrvaški novinar in avtor knjige Krvave balkanske milijarde, Domagoj Margetić. 

Eden najboljših raziskovalnih novinarjev na Balkanu Domagoj Margetić je spet šokiral javnost. Večinski mediji na območju nekdanje Jugoslavije prikrivajo smrt nekdanjega vplivnega srbskega odvetnika in politika, Velimira Cvijana. Molčijo pa vsi zato, ker je Cvijan zbral veliko pristne dokumentacije o kriminalnem poslovnem omrežju na Balkanu. Večino zaupnih dokumentov je zaupal Margetiću, ki jih sedaj javno razkriva.

Predstavili smo že eno od Cvijanovih odkritij. Belgijska banka Delhaize je za nakup družbe Delta maxi srbskega tajkuna Miroslava Miškovića konec leta 2013 plačala 1,2 milijarde evrov v gotovini. Kljub temu, da so nadzorniki in pravni strokovnjaki belgijsko banko v dokumentih opominjali, da je vrednost Miškovičeve družbe le 324 milijonov evrov. Sumljivo v tem poslu je bilo tudi to, da je bilo izplačano za 312 milijonov evrov v gotovini za provizije. Tokrat vam bomo razkrili avstrijskega bogataša in finančnika, milijarderja Martina Schlaffa.

Balkanska kriminalna mreža je razkrita. Schlaff si je kariero zgradil s skrivanjem denarjem v tujini za tajne službe Stasi, KGB in nekdanjo jugoslovansko službo državne varnosti!
Tokrat nam predstavi poslovno omrežje avstrijskega poslovneža za pranje denarja na Balkanu. V triindvajsetih skeniranih knjigah se nahajajo podatki o vseh off shore podjetjih in posameznikih, ki so z njimi upravljali. Izpostavi Ciper, kjer je Schlaffovo poslovno omrežje pralo denar za srbski, hrvaški, bosanski in slovenski poslovni kriminalni krog.

Avstrijski poslovnež je znan po sodelovanju s tajnimi službami v 80ih, ko je sodeloval tako z nemškim Stasijem kot rusko tajno službo KGB. Prav takrat je spoznal in se povezal s sedanjim ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom. To pa so bili že prvi koraki k cilju, da si je odprl trge v nekdanje republike držav Sovjetske zveze. Kot smo že zapisali, je Schlaff spletel tajno mrežo off shore podjetij. V poznih 80ih je bil ključna figura za nemško tajno službo Stasi. Enake usluge, kot so potrebovali v nemškem Stasiju in ruskem KGB, je ob izdihu komunizma rabila jugoslovanska Udba. Sami so imeli enako težavo, in sicer da so se jim nabrale milijarde evrov premoženja na tajnih računih v tujini.

Ne smete pozabiti, da je prav Margetić že pred leti razkril, da so slovenski komunisti pod vodstvom Štefana Korošca prenesli med 50 do 75 milijard evrov z namenom ohraniti moči svojega omrežja. Za to so potrebovali znanje avstrijskega finančnika. Le ta je bil enako, kot tajnim službam Stasija in KGB, koristen tudi balkanskemu kriminalnemu omrežju. Gre za ključno osebo, ki ve za večino tajnih bančnih računov sumljivih balkanskih poslovnežev, politikov in kriminalcev.

Obsodba bratov Karič bi razbila balkansko kriminalno poslovno hobotnico pod vodstvom Schlaffa
Izpostavlja primer, ko bi se morala pred sodiščem v Srbiji na obtožni klopi znajti srbska poslovneža Bogoljub in Dragomir Karić. Eden izmed osrednjih finančnikov balkanskega kriminala se je bal, da bi se z razkritji poslovnih nepravilnosti bratov Karić, prišli do več milijardne finančne sheme na Balkanu, ki jo kontrolira Schaff.

V primeru padcev bratov Karić je obstajala velika nevarnost, da bodo odkrili Schaffovo vlogo. S padcem Schlaffa pa bi bili od t. i. ukradenega skupnega premoženja oddaljeni slovenski, hrvaški in srbski poslovni krogi. Od leta 2008 velja za enega ključnih ljudi za pranje umazanega balkanskega denarja.

Domagoj Margetić se je proslavil s knjigo Krvave balkanske milijarde. V njej je z dokumenti in natančnimi podatki dokazal, kam so izginile milijarde evrov premoženja balkanske podružnice avstrijske banke Hypo. Po dokumentih, ki jih je videl Margetić sodeč, je imel Schlaff prste vmes tudi v eni najbolj spornih bančnih afer v zgodovini Avstrije.

Milijarder iz Avstrije je poskrbel, da se veliko umazanega denarja legalno porabi v bankah. Vidni banki Schlaffovega omrežja sta avstrijska Raiffeisen in največja ruska banka Sberbank. Kot so nam zaupali zelo dobri poznavalci večjih nepremičninskih poslov v Sloveniji, je prav ruska Sberbank članica t. i. “navideznega konzorcija” slovenskih bank (NLB, NKBM, Gorenjska banka, Abanka, Celjska banka) za delitev kreditov na lepe oči. To smo že pred meseci dokazali pri gradnji nepremičninskega objekta Šumi v Ljubljani, ko je po uradnih podatkih, neznano kam izginilo vsaj 38 milijonov evrov.

Iz Jugoslavije, tudi iz Slovenije, izginilo 150 milijard evrov skupnega premoženja!
Medijski molk o smrti Velimira Cvijana je popolnoma razumljiv. Le bežen pogled na lastnike slovenskih največjih medijev daje misliti, da so tudi sami del sumljive poslovne sheme na Balkanu. Enako se Cvijanovih razkritih podatkov bojijo politične elite v Srbiji, Hrvaški in v Sloveniji. Strah je toliko večji, saj se je na tajne račune v tujini nakazoval “proračunski denar,” pove Margetić.

Ta denar je bil na tajne račune v tujini prenesen preko poslovnih računov tujih bank. Večina računov je bila vezanih na avstrijsko Bawag banko. Margetić razkriva, da podatki kažejo, kako so preko Bawag banke ustvarili off shore podjetja v Rusiji, arabskih državah in na Cipru. Hrvaški raziskovalni novinar še razkriva, da je prav hobotnica avstrijskega milijarderja ključna tudi za afero Hypo v kateri je izginilo 20 milijard.

To pa še ni vse. Cvijanovi dokumenti potrjujejo že sedanja odkritja Margetića na področju gospodarskega kriminala na Balkanu. Hrvaški novinar pa tudi mirno zatrjuje, da se je iz območja nekdanje Jugoslavije na bančne račune v tujini zgrnilo do sedaj že 150 milijard evrov!

Schlaffa je v Avstriji politično zaščitil nekdanji kancler iz vrst avstrijskih socialnih demokratov Alfred Gusenbauer. 
Sporni avstrijski milijarder Schlaff vsega tega ni mogel početi brez politične zaščite. V času, ko je v Avstriji eksplodirala afera Hypo, jo je Schlaff odnesel brez prask. Kljub temu, da je prav on upravljal tajne bančne račune Bawaga in Hypa. Tako v zgodbo o balkanskem kriminalu vstopa še eno znano politično ime iz Avstrije. To pa ni nihče drug kot nekdanji kancler iz vrst avstrijskih socialnih demokratov Alfred Gusenbauer, odlični prijatelj Schlaffa.

Gusenbaurjeva naloga je bila po pričevanju Margetića predvsem ta, da so z raznimi postopki zavlačevali raziskavo pri Schlaffu. Omrežje avstrijskega bogataša je imelo nalogo, da poskusi čim večjo količino balkanskih “krvavih” milijard prenesti na druge tajne račune v tujini.  Zaradi preiskav avstrijskih organov je morala Schlaffova ekipa narediti novo strategijo.

Poslovni in politični prijatelj Martina Schlaffa, nekdanji avstrijski kancler iz vrst avstrijskih socialnih demokratov, dr. Alfred Gusenbauer. (Foto: Posnetek zaslona-Club de Madrid)

Umrli Cvijan je zahteval, da se vsi dokumenti javno razkrijejo. A to se ni zgodilo. Še več, v Srbijo je na obisk prišel Alfred Gusenbauer v času, ko je sedanji predsednik Srbije Aleksandar Vučić zasedal še mesto predsednika srbske vlade. A Cvijan ni imel podpornikov v vrhu srbske politike, da bi se resneje lotili avstrijskega bančnika. Po tem sporu pa je zapustil srbsko politiko.

Prav zaradi preiskave Hypo banke je moral Gusenbauer pomagati svojemu poslovnemu prijatelju Schlaffu. Tako je nekdanji kancler Avstrije organiziral sestanek z več ministri vlade Saudove Arabije. Dogovorili so se, da bodo ukradene milijarde evrov iz nekdanjih republik skupne države prenesli na off shore podjetja na Arabskem polotoku. Naključje ali ne, v preteklem desetletju smo bili priča dvigu arabskih investicij na Balkanu. Ena največjih gradenj na Balkanu, nepremičninski projekt Beograd na vodi, se naj bi financiral prav iz krvavih balkanskih milijard. Tri in pol milijarde dolarjev vreden projekt gradi družba Eagle Hills iz Saudove Arabije. In krog je sklenjen.

Luka Perš