fbpx

[Video] Razmere v Nemčiji povsem ušle izpod nadzora: Skupina migrantov kar z mačetami nad diskoteko!

Fotografija je simbolična. (Foto: iStock)

Skupina afganistanskih in sirskih migrantov je z mačetami napadla diskoteko v nemškem naselju Trebbin, potem ko varnostnik ni spustil v diskoteko dveh migrantov, ki sta imela zaradi kršitev v preteklosti prepovedan vstop.

Do napada z mačetami na diskoteko v Trebbinu je prišlo v soboto, 9. novembra 2019, okoli desete ure zvečer. “Vasica” z nekaj manj kot 10 tisoč prebivalci se nahaja na vzhodu države v zvezni deželi Brandenburg.

Potem ko so preprečili vstop v diskoteko dvema migrantoma, sta se omenjena vrnila z okrepitvami. Skupina desetih migrantov, oborožena z mačetami, je napadla varnostnika in po pisanju portala Voice of Europe skušala izsiliti pot v diskoteko.

Varnostniki so se zabarikadirali v diskoteko
Po trditvah varnostnika, ki je delal na vhodnih vratih, ga je omenjena skupina oboroženih migrantov skušala z mačetami usekati po vratu, kar bi ga lahko stalo življenja. “Ubranil sem se udarca s svojo podlahtjo in (napadalca) potisnil nazaj. Ta je padel poleg drugega napadalca, ki je izvlekel mačeto. Tisti trenutek smo se umaknili in zaprli vrata.”

Nasilni migranti so nato udarjali z mačetami po vratih, medtem ko so trije varnostniki na vso moč pritiskali ob vrata, da bi preprečili vstop nasilnim migrantom z mačetami. “Očitno so načrtovali maščevanje,” je povedal varnostnik Tom, ki je bil žrtev ponesrečenega napada migrantov z mačetami, “drugače ne bi s seboj prinesli orožja”. Eden od gostov je zaradi trske vrat, ki mu je priletela v oko, moral kasneje  na urgenco.

Nimajo nič proti prosilcem za azil, a pravila so enaka za vse
Lastnik diskoteke Frank Seifert je povedal, da sta dva migranta “dobila prepoved vstopa pred dvema tednoma, saj sta preplezala ograjo“. Kot je povedal Seifert, “nimamo nič proti prosilcem za azil, a kdor se ne zna obnašati, ne more vstopiti“.

V letu 2017 je bila diskoteka v deželi Saški prisiljena prepovedati vstop “prosilcem za azil”, saj je, kot poroča Freipresse, prihajalo do spopadov med migranti, kradli so torbice in denarnice, številna dekleta pa so bila žrtev spolnega nadlegovanja.

Ivan Šokić