fbpx

[Video] Rus ubil pedofilskega prijatelja, ki mu je posilil osemletno hčer: Primer ima izjemno podporo javnosti

Tovarniški delavec Vjačeslav M. je umoril svojega kolega Olega Sviridova, ki je posilil njegovo mladoletno hčer. (Foto: posnetek zaslona, youtube)

Ruski oče, ki je umoril svojega prijatelja, potem ko naj bi na njegovem telefonu našel posnetek, ki dokazuje, da je ta posilil njegovo osemletno hčer, je bil izpuščen iz pridržanja. Izpustitev se je zgodila ob pozivih javnosti, naj ne bo obsojen umora. 

34-letni tovarniški delavec Vjačeslav M., ki je popival skupaj s svojim 32-letnim kolegom Olegom Sviridovom, je nenadoma opazil videoposnetek, na katerem je Svidorov spolno zlorabil njegovo hčer. Vjačeslav se je nemudoma soočil s Sviridovom, a je slednji pobegnil, razburjeni oče pa ga je zatem izsledil in ga zabodel do smrti, poroča Daily Mail.

Morilec je bil za zdaj izpuščen iz zapora, odrejen pa mu je bil hišni pripor, in sicer za obdobje dveh mesecev. Osumljeni morilci običajno niso izpuščeni na prostost, vendar pa je bil oče domnevno posiljene deležen široke podpore javnosti. Med drugim so ga podprli ugledni novinarji, ki skrbijo za novice pod strogim nadzorom ruskega režima.

Grozodejstva hranil na telefonu
Organi pregona še navajajo, da je Sviridov na svojem telefonu hranil več posnetkov spolnih zlorab drugih otrok. Zlorabe naj bi se zgodile na ruskem jugozahodu v pokrajini Samara. Ena izmed njegovih žrtev naj bi bila tudi hči njegove nekdanje partnerice. Ženska je namreč imela hčer iz svojega prvega zakona. Nekdanja partnerka o zlorabah ni vedela ničesar. In ker velja za zelo skrbno mater, je bil to zanjo toliko bolj šokantno.

Z deklicami, ki jih je zlorabljal, se je stalno videval, a ni nikomur prišlo na pamet, da bi lahko počel kaj takšnega. Njegovo truplo je policija našla v četrtek, kar je več kot teden dni potem, ko je Vjačeslav opazil šokantni videoposnetek. Oče posiljene je prijateljevo dejanje prijavil policiji. Ta je pričela iskati Sviridova, vendar pa je pretreseni oče zločinca dobil v svoje roke, preden je to uspelo policiji. Še dve žrtvi pedofila naj bi bili deklici, stari 6 in 11 let.

Domen Mezeg