[Video] Ruske oblasti odkrile koruptivnega prometnega policista z nenavadno velikim premoženjem

Foto: YouTube

Predstavljamo vam slikovno in video gradivo visoko pozicioniranega ruskega prometnega policista, ki si je v času svoje kariere uspel pridobiti bajno bogastvo, med drugim tudi čudovit dvorec z razkošno opremo, stropnimi poslikavami in celo zlato straniščno školjko. Pred vilo niso manjkali niti luksuzni BMW-ji.

Videoposnetki in fotografije, ki prikazujejo razkošje ruskega prometnega policista Alexeja Safonova, so postali prava spletna uspešnica. Njegovo bajno premoženje je bilo razkrito, potem ko je bil aretiran skupaj z nekaterimi drugimi policisti zaradi prejemanja podkupnin in zlorabe moči. Safonov je bil sicer vodja prometne policije južne regije Stavropol, poroča RT

Pridržan je bil v torek. Oblasti so prepričane, da je bil vodja kriminalne združbe. Novico je za javnost sporočil poslanec in predstavnik Dume Aleksander Kinštein, ki je na družbenem omrežju Telegram razkril, da sta policija in narodna straža v torek zjutraj izvedli obsežno operacijo. Kot je navedel, je skupina policistov delovala kot mafija, ki je bogatela od vsakovrstnih spornih dejavnosti. 

Kot je navedeno, naj bi se okoristili na račun poslov z registrskimi tablicami, vpletenosti v trgovino s peskom. Oblasti naj bi aretirale skoraj celotno vodstvo regionalnega prometnega oddelka. Safonov naj bi bil skupaj s šestimi sodelavci pridržan na podlagi suma jemanja podkupnin, ki naj bi skupno znašale preko 255 tisoč dolarjev. Skupina je namreč jemala podkupnine za prepustnice, ki omogočajo prevoz blaga, na primer žita, preko policijskih kontrolnih točk.

Razkošna kuhinja koruptivnega prometnega policista. (Foto: Telegram)

Foto: Telegram

Foto: Telegram

Okrašen strop z lestencem. (Foto: Telegram)

Razkošna notranjost dvorca. (Foto: Telegram)

Luksuzna soba za biljard. (Foto: Telegram)

Pozlačeni elementi na stropu. (Foto: Telegram)

Ruski prometni policist je tako premožen, da si je dal narediti celo zlato WC školjko. (Foto: Telegram)

Domen Mezeg