fbpx

[Video] Ruski zločini primerljivi ali celo hujši od zločinov ISIS

Foto: zajem zaslona

Po vseh grozotah, ki jih je svet videl v Ukrajini, škodi, ki jo je povzročila Rusija celotni Ukrajini, tudi civilistom in otrokom, je svet začel Rusijo primerjati z grozotami, ki so jih počeli islamski ekstremisti (ISIS).

Poleg tega, da je ukrajinski zunanji minister Dimitro Kuleba nedavno Rusijo primerjal z ISIS, je danes svetovalec ukrajinskega predsednika Mihail Podolak na družbenem omrežju Twitter objavil grozljiv posnetek enega od ugrabljenih prostovoljnih vojakov, in sicer mladeniča, za katerega zahtevajo odkupnino. V kolikor odkupnine ne prejmejo, pa naj bi sledila usmrtitev.

Svetovalec ukrajinskega predsednika Mihail Podolak je na Twitterju objavil posnetek. Na njem je mladenič, Novikov Aleksej Antonovič, v ujetništvu od 23. aprila, prostovoljni vojak, ki se na posnetku predstavi in pove nekaj osnovnih podatkov. Antonovič na posnetku odgovori, da ima vodo, hrano in stranišče. Po ciničnem vprašanju ruskega vojaka “Ali si bil tepen? No ja, do danes?” mladenič v strahu zanika, kot zanika tudi bolečino. Sodeč po Podolakovi objavi naj bi ta posnetek ruski vojaki poslali materi od mladeniča na videoposnetku in zanj zahtevali 5 tisoč evrov. V primeru, da na odkupnino ne pristanejo, so materi zagrozili, da bo prejela posnetek s sinovo usmrtitvijo.

https://twitter.com/Podolyak_M/status/1518483479931105282?s=20&t=W8RecIOFAfTwo9v3cJPREw

“Ta video so vojaki poslali materi ujetnice. Zahtevajo 5000 evrov in grozijo, da bo naslednji videoposnetek, ki ga bo dobila, usmrtitev njenega sina. vojaki so vse bolj podobni militantom ISIS. mora biti priznana kot teroristična država,” je zapisal Podolak pod objavo. 

“Morajo nositi odgovornost in svet mora kaznovati Rusijo za njene barbarske grozote, storjene v Ukrajini, Rusija je hujša od ISIS,” je dejal Kuleba v enem od intervjujev, poročajo tuji mediji.