fbpx

[Video] Še en videoposnetek, ki vzbuja ugibanja o Putinovem zdravju

Foto: epa

Na spletu se je pojavil nov videoposnetek z Vladimirjem Putinom. Ruskega predsednika kaže na obisku v Sankt Petersburgu. Zanimiv je zlasti zato, ker vzbuja nove špekulacije glede diktatorjevega zdravja. 

Kratek videoposnetek je nastal med obiskom Vladimirja Putina v vojaškem muzeju v Sankt Petersburgu ob prazniku dneva ruske vojne mornarice. Na posnetku se pogovarja s hčerko ruskega obrambnega ministra Sergeja Šojguja Ksenijo Šojgu. Med pogovorom se je skušal rešiti nadležnega komarja. Skušal ga je odgnati od svojega obraza, poroča RMF24.

Ta leti na desni strani obraza, Putin pa se ga je želel znebiti z levo roko. Medtem njegova desna roka ohlapno visi ob boku. Zatem lahko vidimo, kako rahlo šepa. Posnetek je vzbudil nova ugibanja o njegovem zdravju. Pred tem je zanimanje vzbudil posnetek, na katerem se krčevito, neobičajno drži stola. Prav tako je na čuden način premikal nogo.

Prvi posnetek je nastal aprila 2022. Gre za srečanje z obrambnim ministrom Šojgujem. Poleg tega, da se Putin ves čas krčevito drži mize, je tudi skrčen, njegov palec pa občasno trza. Direktor Cie Williams Burns je glede Putinovega zdravja dejal, da jim primanjkuje obveščevalnih podatkov, ki bi potrdili Putinovo slabo zdravstveno stanje.

Se je pa na varnostnem forumu v Apsnu v Koloradu pošalil, da je ruski voditelj videti prav “preveč zdrav”, čemur se je smejala vsa dvorana. Poleg tega je dodal, da to ni uradna ocena obveščevalnih služb. Nekdanja britanska poslanka Louise Mensch pa je prepričana, da ima Putin parkinsonovo bolezen.

Domen Mezeg