fbpx

[Video] Še nikoli nisem bil v takšnem stresu! Pri vsakem pacientu dajemo vse od sebe, a morda niti to ni dovolj, da človek preživi!

dr. Lorenzo Grazioli (posnetek zaslona: twitter)

Ko zdravnik reče, da še nikoli ni bil v takšnem stresu, da pri vsakem pacientu dajejo vse od sebe, a morda niti to ni dovolj, da človek preživi, se človek zave, kako resne so zadeve okrog izbruha novega koronavirusa, in da ogromnemu številu pacientov v bolnišnici v Bergamu življenje visi na nitki. 

Nedavni posnetek iz italijanske bolnišnice v Bergamu, kjer na račun koronavirusa doživljajo pravo apokalipso, je redko koga pustil ravnodušnega. Ljudje tam namreč umirajo kot po tekočem traku. Zaskrbljena izpoved zdravnika dr. Lorenza Graziolija, ki skupaj s kolegi daje vse od sebe, daje vedeti, da zadev nikakor ni podcenjevati.

Televizijska ekipa Sky News se je na lastne oči prepričala, da testiranja na novi koronavirus izvajajo konstantno. Zaenkrat so zabeležili že 59.138 primerov okužb. Dejstvo je, da ko prične krivulja, ki prikazuje število infekcij, naraščati, morajo bolnišnice naenkrat uporabiti vsa sredstva, ki jih imajo na voljo, da oskrbijo bolnike, ki nujno potrebujejo pomoč.

Italija je s skupnim številom umrlih za COVID-19, ki je doslej dosegla že skoraj 5.500 smrti, presegla Kitajsko, od koder izvira novi koronavirus. Po celi Italiji so enote intenzivne terapije prenapolnjene, najhuje pa je v lombardijskem Bergamu, ki je te dni priča apokaliptičnim prizorom.

Videti je, da sta samo dve možnosti, ali si opomoreš in preživiš, ali pa umreš. Vedno več Italijanov zato  preko družbenih omrežij poziva ostale Evropejce, da naj ne podcenjujejo situacije, saj jim lahko kaj kmalu sledi italijanski scenarij.

Hana Murn