fbpx

[Video] Simpsonovi proti Trumpu: 50 laži, zavajanj in izmišljotin zakaj glasovati proti sedanjemu ameriškemu predsedniku

Foto: YouTube

Foxova risana serija Simpsonovi je na malih ekranih vse od leta 1989. Nekoč humoristična serija, ki se ni bala politične korektnosti je skozi leta zapadla v negledljivo podrejanje levičarskemu enoumju. Zadnji tak primer je navajanje “50 razlogov zakaj naj državljani ne glasujejo za ameriškega predsednika Donalda Trumpa”.

V posebni epizodi Simpsonovih, ki je načrtovana na dan predsedniških volitev, s0 avtorji serije pozvali volivce naj gredo volit. Tu bi lahko tudi končali. A si niso mogli pomagati.

V prizoru kjer se Homer Simpson ne more odločiti za koga bi volil, mu na pomoč priskoči njegova progresivna hčerka Lisa in ga začne napadati, kako lahko sploh pomisli, da bi glasoval za sedanjega ameriškega predsednika.

Zatem so avtorji serije predvajali seznam 50 stvari zakaj glasovati proti Donaldu Trumpu. Seznam spominja na vročične more demokratov. Del navedb je bedast, del je neresničen, del vzet iz konteksta, del pa je čista levičarska propaganda.

Od kultne risanke ostala le še propaganda
Kaj več od ustvarjalcev, ki so pokleknili pred kultom BLM ni pričakovati. Nedavno so se zavezali, da bodo, ker “črna življenja štejejo”, glasove črnim likom po novem posojali črni igralci. Pred tem so leta 2018 iz risanke odstranili indijski lik Apuja, ker naj bi ta negativno stereotipiziral Indijce v Ameriki. Leta 2017 pa so ustvarjalci serije takratno svetovalko v Beli hiši Kellyanne Conway primerjali kar z nemškim nacionalsocialističnim ministrom za propagando Josephom Goebbelsom.

Ivan Šokić