[Video] Slam poezija v vsem svojem sijaju: “Jaz sem ženska. Imam penis.”

Transspolnik Reece Lyons (vir: Voice of Europe)

Na spletu je pozornost javnosti nedavno pritegnil posnetek finalista Reecea Lyonsa na lanskoletnem festivalu slam poezije. Njegova pesnitev je bila naslovljena z “Jaz sem ženska. Imam penis”.

Na lanskem festivalu The Last Word se je v finale prebil tudi transspolnik Reece Lyons, ki je nastopil s pesnitvijo “Jaz sem ženska. Imam penis”.

Njegov nastop je bil objavljen tudi na spletu. “Prihodnost ni ženska. Prihodnost je intersekcionalna. Prihodnost je črna, trans in nebinarna. Prihodnost so lezbijke, invalidke in spolne delavke. Mi smo prihodnost,” je recitiral Lyons.

Svoj nastop je zaključil s trditvijo: “Jaz sem ženska. In imam penis.” Ker pri LGBT-norosti ne gre brez pontificiranja okoli pravilnega naslavljanja, je takoj na začetku, v uvodu svoje pesnitve vsem skupaj pojasnil: “Pravilna terminologija je transspolna ženska, čeprav mi te dni rečejo tranček in vsakič, ko se to zgodi, se sprašujem, kaj je bilo tisto, kar me je izdalo?”

Odgovor je adamovo jabolko.

Ivan Šokić

 • pajot

  Ti si ženska. Imaš penis. In bolne možgane.
  Lahko ti zrihtam komfortno sobico v Idriji.

 • Spartan

  Boredom is a devil’s playground!

  Levičarske gubidančiče oprat z milom, nato pa z bajoneti sterat u službe!

 • Andrej

  Če ono pravi, da je ženska, ne morete reči, da je NJEGOVA pesnitev itd…
  Če ono pravi, da je ona, je to treba verjet. Sicer sledi kazen za sovražni govor.
  Včasih so take shizofrenike, ki ne vedo kaj so, strpali v kako primerno ustanovo na zdravljenje. Zdaj nam pa norme postavljajo.

  • Janez Novak

   Ok, kaj naj naredijo tiste ženske ali nemara moški, skratka obojaki, ki so čisto prave ženske z vsemi ženskimi oblinami, narava pa jih po nekakšni pomoti obdarila s penisom? Če se pretvarjajo, da so ženske, bo vsak pravi mačo hitro odskočil stran, ko bo zatipal… Če se pretvarjajo, da so moški, jih nobena ženska ne bo povohala, ko bo videla njihove ženske prsi.
   Andrej, žal za to igro narave ni zdravila, niti zdravljenja.

   • Andrej

    Hermafroditi so po nekih pravilih narave vedno obstajali. Tip bi lahko rekel tudi: sem moški, imam prsa. A v njegovo/njeno fiziognomijo se ne bom spuščal, ker za to nisem pristojen. Se mi pa ne zdi prav, da se s tem služi na raznih šovih. Take težave posameznikov pograbijo razne LGBT skupnosti in jih po svoje za svoje namene izkoriščajo pri tistih, ki takih težav sploh nimajo.

    Moje mnenje je, da moraš kdaj tudi biti tiho, čeprav te je narava prizadela. Ni vse za javnost, ker javnost tega ne bo razumela.

 • xtc

  Mislim ,da tale “umetnik” sodi na psihiatrijo na zaprt oddelek-za trajno edino tam ga lahko z silo ozdravijo.

 • sodnikisozločinci

  Sem kavboj, imam Šarca.

 • Artur

  Jaz sem heteroseksualec moškega spola, ponosen lastnik moškega spolnega uda in nekoč sem rad skakal v polne bazene, živim med LMŠ transinvalidi tistimi, ki skačejo”Šarca”, da bi postali invalidi!

 • Artur

  Kramp in lopato v roke pa vsakih par minut z ratlom po grbi ali par krepkih okoli kepe pa bi morda iz tega debila še kaj normalnega ratalo.

 • šmentanamuha

  Psihiatrija kmalu ne bo več potrebna, ker bodo vsi normalni…

 • Ivo Coz

  Sem levičar, sem 3.14ZDA