fbpx

[Video] Slavna igralka Pamela Anderson odkrito kritizirala tretji val feminizma, nastrojenega proti moškim

Pamela Anderson. (Foto: epa)

Igralka Pamela Anderson je v nedavnem intervjuju prekršila kup največjih tabujev Hollywooda, ko je odkrito kritizirala gibanje #MeToo in stanje modernega feminizma, ki je nastrojen proti moškim.

“Jaz sem feministka, a mislim, da je tretji val feminizma naporen. Mislim da paralizira moške,” je v intervjuju za oddajo 60 Minutes na Channel 9 spregovorila nekdanja Playboyeva zajčica.

Če se je prvi val feminizma boril za enakopravnost moških in žensk in drugi val zahteval, da ženske lahko same odločajo o svojem telesu, je tretji val feminizma feminizem, ki se je osredotočil na intersekcionalnost, kulturo žrtve in nemogoče vedno bolj spreminjajoče se zahteve, ki nimajo nikakršne zveze z realnostjo.

Zdrava pamet
“Zdi se mi, da je to gibanje Me Too (Jaz tudi) malo preveč zame. Oprostite, najbrž me bodo ubili, ker to govorim … a moja mati me je naučila, da ne hodim v hotel z neznanci,” je povedala Andersonova glede vedno večje poplave obtožb posilstev in spolnih napadov v Hollywoodu.

To ni prvič, da je Andersonova po poročanju Breitbarta podrezala v osje gnezdo ameriške igralske smetane. “Ne hodite sami v hotelske sobe. Če vam nekdo odpre vrata v kopalnem plašču, odidite. To je zdrava pamet, a vem da je Hollywood vabljiv in veliko ljudi si želi postati slavnih,” je povedala v pogovoru z Megyn Kelly decembra lansko leto. Feministično gibanje, ki se je začelo z namenom opozarjanja na vseprisotno nevarnost spolnih napadov na posameznike v podrejenih vlogah, se je sprevrglo v lov na čarovnice demokratov, ki z lažnimi obtožbami želijo uničiti svoje politične nasprotnike.

Ivan Šokić