fbpx

[Video] Šokantno: Črn moški brutalno pretepel belo žensko pred njenim otrokom, okolica pa je samo opazovala

Brutalno pretepel žensko (Foto: posnetek zaslona)

V javnosti znova odmeva posnetek napada črnega moškega na belo žensko, ki jo je podrl na tla in jo večkrat udaril v obraz, zraven pa ji je skušal pomagati otrok, medtem ko so drugi le nemo opazovali.

Črno-beli pogled skrajnosti na svet je v preteklosti povzročil veliko gorja, a na srečo je zgodovina najboljša učiteljica, ki na koncu obračuna s poenostavljenimi pripovedkami, saj jih ljudje vedno opustijo, ko odkrijejo svoje zablode,” je omenil eden najbolj prepoznavnih filozofov Slavoj Žižek, o čemer smo že pisali. V skladu s to pripovedko so beli ljudje sedaj dolžni na take in drugačne načine “odplačevati” strahovito krivico, ki so jo povzročili “nebelemu” ljudstvu.

V luči protestov proti rasizmu, smo v teh dneh priča vedno hujšemu nasilju nad belci. Splet je obkrožil video, ki prikazuje nasilno pretepanje bele žensko pred njenim otrokom. Navzoči so medtem dogajanje le opazovali, nihče ni ničesar storil in situacija deluje podobno kot je opisal Žižek; da si je to zaslužila.

Popolnoma jasno je, da vsa življenja štejejo in nihče ne bi smel postati tarča nasilja. Moški tako ne bi smel pretepati ženske, še posebej pa ne pred otrokom, ne glede na raso. Ne glede na to, da se v svetu razvija težnja po spremembah, bi le-te morale biti implementirane s pomočjo konstruktivnih dialogov in brez nasilja.

https://twitter.com/LindizzLinz/status/1277167871479685120?s=20

Sara Kovač