fbpx

[Video] Spopadi na grško-turški meji se stopnjujejo: Migranti celo s kleščami ilegalno vstopajo na evropska tla

Grške varnostni organi se s težavo branijo proti ilegalnim migrantom in napadom turške vojske. (Foto: Twitter)

Grčija bije dvojno bitko. Na eni strani bije bitko proti nevidnemu sovražniku, virusu COVID-19, na drugi strani pa brani mejo Evropske Unije pred množicami ilegalnih migrantov, ki jih je iz Turčije poslal avtoritarni turški predsednik Recep Tayyip Erdogan.

Stanje na grško-turški meji je še vedno alarmantno. Grške oblasti se trudijo, da bi preprečile vstop na tla Evropske unije ilegalnim migrantom iz Bližnjega vzhoda, toda kljub njihovim pritiskom in napadom turških represivnih organov na grške varnostne sile, prihaja vsakodnevno vedno več posnetkov, ki prikazujejo stanje na grško-turški meji.

Kljub temu, da globalni levi mediji prikazujejo grške oblasti za nečloveške, je situacija popolnoma drugačna. Grčija izvaja le tisto, kar bi morala tudi Slovenija pri obrambi zunanje meje Evropske Unije. A na socialnih omrežjih so se tako pojavili novi posnetki, kako ilegalni migranti napadajo grške varnostne sile. Nekateri med njimi pa so s sabo na pot vzeli tudi klešče, s katerimi preščipnejo grško mejno ograjo.

Erdoğan  z migranti izsiljuje Evropsko Unijo
Turški samodržec Recep Tayyip Erdoğan je v začetku marca sporočil, da njegova vlada nima nobenih namenov ustavljati neprestanega toka migrantov, ki se premika proti kontinentalni Evropi. Erdoğan je izjavil, da se bo v kratkem proti EU napotilo na milijone migrantov.

“Odkar smo odprli meje, se je število beguncev, ki se odpravljajo proti Evropi, dvignilo na več sto tisoč. Število bo kmalu milijonsko. Ko smo odprli vrata, so sledili številni klici ‘zaprite vrata. Povedal sem jim ‘končano je. Končano. Vrata so zdaj odprta. Zdaj boste morali tudi sami prevzeti del bremena,” je v svojem govoru povedal turški predsednik Recep Tayyip Erdoğan.

Luka Perš