fbpx

[Video] Srbski politik ostro o slovenski evropski poslanki: “To je pod mojo častjo, da sedim z neko Tanjo Fajon!”

Foto: STA

Očitno se je Tanja Fajon zares zamerila srbskim oblastem. Nedolgo nazaj je v Beogradu sodelovala na sestanku s srbsko vlado, po katerem pa je imela veliko povedati na račun Srbije, kar so ji predstavniki srbske oblasti zamerili in se množično odzvali z besedami: “Kdo si ti, da nam ukazuješ?” Zdaj pa se je nanjo v oddaji Lični stav (oziroma Osebno mnenje) spravil še predsednik srbske demokratske stranke Miloš Jovanović. Na vprašanje, zakaj se ni udeležil obiska evroparlamentarcev v Bruslju je ostro odgovoril: “Zato, ker je to pod mojo častjo. Da sedim z neko Tanjo Fajon in da razlagam, kako pri nas nič ne deluje.”

Evropska poslanka Tanja Fajon je velik trn v peti vladajoče srbske politike, ki si želi članstva v Evropski uniji. Predvsem po kiksu prejšnji mesec, ko je kot predsednica odbora za stabilizacijo in pridruževanje Srbije k EU v Beogradu po sestanku s srbsko vlado povedala veliko kritik na račun Srbije, na samem sestanku pa je molčala. Celo tiskovni predstavnik srbskega predsednika Aleksandra Vučića je povedal: “Ne razumem te Tanje Fajon, ki se zdaj dela pametno.”

Ne bo dovolil, da ga uči demokracije Tanja Fajon
Predsednik DSS Miloš Jovanović je v oddaji dejal, da umazanega perila iz hiše ne nosi, in poudaril, da v tujini ne bo kritiziral srbske oblasti in medijev, čeprav meni, da so slabi. “Da mi pride neka Tanja Fajon … Evropska unija ima sama veliko problemov, ki jih ne more rešiti. Za moj okus je tako popolnoma neprimerno, da me evroparlamentarec iz Slovenije uči demokracije. Tega si ne dovolim.” Dodal je še, da bo svojo družino vedno branil, ne glede na to, kakšna je.

Lana Božič