fbpx

[VIDEO] Srhljivo: Islamisti sredi Pariza z brcami nad ženske, ki so prišle “zgoraj brez”

Dve članici aktivistične skupine FEMEN sta v Franciji med konferenco na temo žensk v islamu protestno prišli na oder “zgoraj brez”. Po njunem zelo kratkem nagovoru sta bili z odra pospremljeni izredno nasilno – ko je ena izmed njiju obležala na tleh, so jo še zbrcali. Debata na konferenci je med drugim tekla tudi o tem, da se “žensk v islamu ne bi smelo pretepati”.

Videoposnetek prikazuje incident, ko sta dve članici francoske aktivistične skupine FEMEN sredi islamske konference pritekli na oder. FEMEN je sicer skupina aktivistk, ki je znana po tem, da njene članice protestirajo zgoraj brez, z napisi na golo kožo. Med uvodnim nagovorom konference sta slekli svoji majici, pritekli na oder in pograbili mikrofone. Nato so jih varnostniki in nekateri udeležence konference nasilno odvlekli z odra, eno pa tudi zbrcali, poroča britanski Independent.

“Jaz sem svoj prerok” in “Nihče me ne priznava”
Zaenkrat še neimenovani aktivistki naj bi bili stari 25 in 31 let. Na njuni goli koži sta zapisana slogana: “Jaz sem svoj prerok” in “Nihče me ne priznava”. S posnetka je jasno razvidno, kako skupina islamskih moških ženski odvleče z odra, nato pa eno izmed njiju, ko pristane na tleh, še zbrca.

Pred samo konferenco, ki se je odvila v Parizu, je po Franciji zaokrožila peticija, s katero so zbirali podpise proti organizaciji same konference. Zbranih je bilo več kot 6.000 podpisov.

Inna Schevchenko, vodja aktivistične skupine FEMEN, je objavila v tvit, v katerem je delila posnetek nasilja nad aktivistkama in zapisala: “Imam je v muslimanskem salonu rekel, da možje ne bi smeli pretepati svojih žena … To so storili samo nekaj minut za tem.”

A. D.