fbpx

[Video] Statistika proti Bidnu: Njegova zmaga na podlagi vseh anomalij bi bila statistični čudež!

Joe Biden (Foto: epa)

Steve Cortes, višji svetovalec za strategijo Trumpove predsedniške kampanje 2020 je predstavil statistično analizo, ki na več nivojih kaže, da je Biden poraženec volitev 2020. Znaki volilne prevare so namreč preveč očitni.

“Potrebno je priznati, da je statistični primer bolj posreden kot pa dokončen,” je v uvodu v svojo analizo na National Pulse zapisal Steve Cortes, višji svetovalec za strategijo Trumpove predsedniške kampanje 2020, a številke ne lažejo.

Slika, ki jo kažejo številke pravi, da je verjetnost, da je v vodstvu za ameriškega predsednika nekdanji podpredsednik Joe Biden prej neverjetnost. “Statistični primer kaže več kot dovolj razumnih dvomov zaradi katerih je potrebno ponovno preštevanje na roke in takojšnja preiskava goljufivih dejavnosti,” je prepričan Cortes.

Po Cortesovem mnenju lahko izpostavimo štiri stvari, ki kažejo na hude statistične anomalije pri preštetih glasovih. Ni rečeno, da zgolj zato, ker je anomalija, je tudi res prevara, a več kot je takih statističnih anomalij, večja je verjetnost prevare. Bidnu je namreč uspevalo skorajda nemogoče. Te štiri stvari so: nenavadno visoka volilna udeležba, Bidnovi boljši rezultati od Obamovih v samo nekaterih ključnih državah, skoraj pol milijona glasovnic, na katerih se je glasovalo samo za Bidna in nikogar drugega, ter absolutno zanemarjanje preverjanja veljavnosti glasovnic oddanih po pošti.

Volilni rezultati najbolj zavednih okrožij v Milwaukeeju. Takšne volilne discipline ni niti v Severni Koreji! (foto: Milwaukee City Wire)

Visoka volilna udeležba je bila pričakovana. A volilna udeležba v Wisconsinu vseeno bode v oči, tam naj bi namreč glasovalo kar 90 odstotkov registriranih volivcev. Spomnimo, v Winsconsinu se nahaja mesto Milwaukee, kjer so nekateri okraji zabeležili rekordno več kot 100-odstotno volilno udeležbo. Rekorderji so bili v okrožju 274, kjer je glasovalo kar 202 odstotkov registriranih volivcev. Matematični čudež. Za primerjavo, leta 2016 so v Wisconsinu beležili nekaj čez 67-odstotno volilno udeležbo. Po trenutnih, najbolj optimističnih ocenah Washington Posta naj bi bila volilna udeležba v ZDA na predsedniških volitvah okoli 66 odstotna. Kar je ravno tako zelo nenavadno je dejstvo, da se te anomalije pojavljajo samo v ključnih državah, kjer naj bi zmagal Biden.

Biden prepričal več volivcev od Obame?
Kar je še toliko bolj težko verjeti, je premisa, da naj bi Biden uspel pritegniti več volivcev od nekdanjega predsednika Baracka Husseina Obame. Biden je na tistih nekaj shodih, ko si je upal prilesti iz kleti, imel več Trumpovih podpornikov, ki so se mu prišli smejat, kot pa lastnih podpornikov, ki jih je bilo moč prešteti na prste na rokah.

Nenavadnih je tudi 450 tisoč glasovnic po ZDA, ki naj bi jih volivci oddali izključno za Bidna, ne da bi glasovali za senat, kongres, ali guvernerja. Sploh če pogledamo, da se je to masovno dogajalo v Georgiji, ki je ključna država, kjer so poleg predsednika volila še dva senatorja. Podobno napeto je bilo tudi v Wyomingu, a tam do takih anomalij ni prihajalo. Ni treba ugibati v kateri od dveh zveznih držav imajo vajeti v rokah demokrati. V Georgiji je za Trumpa glasovalo vsega 818 volivcev. Ekskluzivno za Bidna pa je bilo izpolnjenih kar 95.801 glasovnic.

Kot zadnjo v seriji anomalij je Cortes izpostavil nenavadno nizko stopnjo zavrnjenih glasovnic, ki so prispele po pošti. V Pensilvaniji so, kakor sami priznavajo, zavrnili zgolj 0,03 odstotka glasovnic prejetih po pošti. To je 1/30 števila zavrnjenih glasovnic pred štirimi leti. In to v času, ko naj bi se število glasovnic oddanih po pošti povečalo. Za primerjavo sosednja zvezna država New York, je junija poročala o 21 odstotkih zavrnjenih glasovnic. To je 700-krat več od števila zavrnitev v Pensilvaniji. Mar je res to moč pripisati zgolj dejstvu, da v New Yorku ne znajo izpolniti glasovnic? Bolj verjetno je, da veljavnosti glasovnic sploh niso preverjali.

“Statistični primer sam po sebi ne dokazuje prevare. A stekanje zelo neverjetnih rezultatov, kaže sliko popolne neverjetnosti,” je rezultate analize strnil Cortes. Že vsak od naštetih dejavnikov sam po sebi bi z razlogom vrgel dvom na rezultate volitev, vsi štirje skupaj pa kričijo po nelegitimnosti.

Ivan Šokić