[VIDEO] Število ubitih protestnikov v Iranu raste, a so šli neustrašni ljudje na ulice tudi v manjših mestih!

Foto: youtube

Število ubitih protestnikov se je v Iranu povzpelo že na 17, ljudje so zavzeli tudi manjša mesta. Posnetki na družbenih omrežjih pa prikazujejo navdihujoče prizore, ko se za svobodo na ulici bori kar 300 tisoč ljudi!

Pogumen iranski narod je odločen, da je bilo dovolj islamske tiranije. Protesti se nadaljujejo, spopadi med varnostnimi silami in protestniki pa so terjali nove smrtne žrtve. Število teh se je v petih dneh povzpelo na 17.

Po podatkih Al Arabiye je bilo v mestu Qahdregan v provinci Isfahan v osrednjem Iranu ubitih pet borcev za svobodo. Do tega naj bi po nekaterih podatkih prišlo po tem, ko so protestniki skušali vdreti v mestno hišo. Nekateri, sicer neuradni podatki, objavljeni na spletnih portalih, ki so blizu nekdanjemu iranskemu predsedniku Mahmudu Ahmadinedžadu, poročajo, da sta bila ubita tudi moška, pripadnika Revolucionarne garde.

Iranska državna televizija pa je v ponedeljek sporočila, da varnostne sile nasprotujejo protestnikom. Dva protestnika sta bila ustreljena v mestu Izeh, dva v Dorudu, trije pa v Isfahanu, ko so na njih streljale varnostne sile, poroča Jihad Watch. Protesti so  se torej iz prestolnice Irana preselili tudi v manjša mesta. Na teheranskem trgu Enghelab pa je policija v nedeljo zvečer proti protestnikom uporabila celo solzivec in vodne topove.

V naslednjem posnetku si lahko pogledate, kako želi iranski režim povoziti protestnike. Kje so zdaj organizacije za človekove pravice?!

https://twitter.com/TrumpsBlonde/status/947979282730582016

Protesti so se preselili tudi na ulice manjših mest, kot so Izeh, Kermanshah in Khorramabad na zahodu, Shahinshahr na severozahodu in Zanjan na severu. Življenje pod islamskim režimom je Irancem dobesedno presedlo.

Tako kot po celotnem Iranu so tudi v mestu Mashhad protesti uperjeni proti islamskemu režimu. V Mashhadu se je na ulicah zbralo na tisoče ljudi, ki so vzklikali “Smrt diktatorju!”.

M. S.

 

 • JanAndr12

  Previdno, previdno. Iran gre zaradi svoje vloge v Siriji izjemno v nos tako Savdijcem in Katarcem, kot tudi ZDA in Izraelu. Da ni za tem “uporom proti tiraniji” v resnici nov “izvoz demokracije” na Bližnji Vzhod?

  • Krtača 20

   Itak.

  • Ne je bil že tako ali tako predvideno da gredo is drhal nad to državo, samo so zdaj uničeni že skoraj in rabijo nov scenarij. Ja zadaj so pač neke službice za proizvajanje sranja v svetu. Trgovanje z nafto a alternativnih valutah nekomu ne diši.

  • mojadezela

   Zadel si v crno…!!!!

  • Katar izgleda da je že prešel na iransko stran

  • hle

   Žal smo takšnih miroljubnih protestov v zadnjih letih videli že ogromno in povsod kjer so se odvili danes ljudje živijo v sreči miru in blaginji Libija Sirija Ukraina in še bi lahko našteval

   • Mihilus

    Iran točno ve, da mednarodni agenti želijo sprožiti mednarodno intervencijo zato so izjemno restriktivni pri uporabi represivnih sredtev. Seveda jim to ne pomaga kaj dosti saj so naši mediji v rokah istih ljudi, ki želijo mednarodno intervencijo.

 • Mojca pokraculja

  Zgodovinska napaka Američanov iz leta 1980, ko je umrl Reza Pahlavi, zadnji iranski šah, in so dovolili da je državo prevzel in uničil ajatola Homeini !

  • mojadezela

   Šah je bil neusmiljen avtokrat nastavljen od USA. Pravi demokraticni predsednik je bil Mosadek. Drzavo so unicili Americani k9 so nastavili saha.ko je bil Mosadek na oblasti je bil Iran najbolj razvita in sekularna druzba na BV. Prevec lezes v rit amerikancem zato nimas pojma o zgodovini.

   • Mojca pokraculja

    Mosadek je bil demokratični ?! predsednik, kdaj?

    • hle

     Daj raje prej kaj vsaj poguglaj da ne boš izpadla takšna kokoš

     • Mojca pokraculja

      O madonca, a si že zamenjal nick. Pa rajši vse preberi preden se usajaš!

    • mojadezela

     Poglej ce ti ni jasno kaj pomeni akcija-reakcija je brezpredmetno razglabljat s tabo…..res si ena pokraculja!

     • Mojca pokraculja

      Kaj sploh delaš na tem portalu razen da zmerjaš, pljuvaš in hočeš biti pameten ? Pejt tja razglabljat kjer ni cionistov, oziroma ostan v svoji greznici, najbrž levi. Zameni stil pisanja si preveč prozoren tud če zamenjaš nick.

     • mojadezela

      A imaš paranojo ali si samo butasta kokoš? Če sem tako prozoren me lahko hitro prebereš. Zakaj potem jeza in strah? Aha razumem kdor se ne strinja z quazi desnimi na tem portalu je avtomatično levak. To je vsa filozofija ki jo premorejo vaši 3 celični možgani. Oh draga Mojca prav zabavno je debatirati s teboj…..kiss.

     • Mojca pokraculja

      Seveda paranoja, kokoš, butasta, zblojena, vse sm. Tresem se od jeze in omedlevam od strahu. Pa z levo ne znam pisat, čista desničarka, možgani popolnoma brez vijug…
      Sam da si ti srečen !
      Na koncu pa vedno lupčka dobim, zanč od jeffreya, dons od tebe. Zanimivo !
      Pazi da se nauš preveč utrudu. Pa srečn nov let ti želim.

     • mojadezela

      Tudi tebi srečno novo leto. Pa veliko zdravja!!!!!

     • mojadezela

      Jah tak vtis sem dobil…..pa brez zamere.

     • mojadezela

      Aja še to…..nikoli ne menjam nicka.

     • Mojca pokraculja

      Kdo pa prav da si ga?

   • Mojca pokraculja

    Nimam “pojma” o zgodovini, vem pa, da ajatola Homeini ni bil noben demokrat, kaj šele usmiljen,ali napreden. Tko da vlečt iz zgodovine Mosadeka, ki je vladal od 51-53, pri tem pa očitat Američanom nekaj izpred skoraj 70 let, je pa definitivno pravi odgovor. Sploh za dogodke v letu 1980 !!
    Pričakujem, da boš pogruntal tudi to, da Američani niso osvobodili Europe v II. sv. vojni, itak kdor to misli je samo lezenje v rit kajneda !

    • mojadezela

     Brez veze se je pogovarjat z nekom kot ti. Malo se pouci v zgodovini pa bo…..

 • dr Janez Sveti

  Američani, Izrael in Saudijska Arabija resnično nimajo nobene zveze s temi borci za svobodo in demokracijo?
  Nova24tv, a so vam tudi prevod naredili v Langley, Virginia USA? Tako se bere…
  DR Janez Sveti genij

 • romanos1

  Ne se hecat,da bi se naši borci za člov.pravice oglasili?
  Vlada jim še ni nakazala potnih stroškov in dnevnic.
  To ni njihovo področje,sploh če ni omenjen Janša.

 • Artur

  Nova24TV Ali bi nam prosim razložili kakšno vlogo vi igrate v nastajajočem tiranskem korporacijskem Novem svetovnem redu ?
  http://www.novi-svjetski-poredak.com/2018/01/01/establisment-zeli-iran-na-koljenima/

 • xtc

  Dajmo Iranci zrušite to teokratsko teroristično šeriatsko druščino-prijateljev SLO levakov in jih ,dajte pred sodišča in sušit.
  Pošteni Slovenci smo z vami-čas za vrnitev Šaha in demokratizacijo.

  • mojadezela

   Govedo si in govedo ostaneš dokler ne krepneš! Žal mi je da si tako butast!

 • Mihilus

  Scenarij poteka podobno kot smo že videli drugod v muslimanskem svetu. Kljub bučnemu ploskanju globalističnih masterjev in njihovih režimskih trobil je bil končni rezultat vedno poden. Niti v eni državi po revoluciji ni bolje kot je bilo pred tem, v najboljšem primeru je isto kot je bilo pred tem.

  Pri nemirih v Iranu (za katere nimam nobenega dvoma, da so sfabricirani s pomočjo mednarodnih agentov) pa je še najbolj zaskrbljujoče, da tudi alternativni mediji tulite v isti rog skupaj z globalisti. Kot idioti vsi skupaj pridigate o človekovih pravicah pa demokraciji. Noben pa se ne vtakne v to kako sta oba modela polna notranjih nasprotij in dolgoročno nevzdržna. Definicija demokracije danes je “Država, ki jo vodijo globalisti”. Vsaka država, ki se upira globalistom je označena kot “nedemokratična” kljub temu, da so demokratični procesi bolj transparentni kot v zahodnih demokracijah.

  Vedno bolj se kaže, da so ti mediji le kontrolirana opozicija. Pri novi je zelo sumljivo financiranje, saj ima povsem nevzdržen finančni model. Še najbolj pa se pokažejo vaše prave barve, ko pri vseh kritičnih temah zavzamete stališče, ki je varno za globaliste. Na srečo je internet spremenil pravila igre saj omogoča širjenje informacij z zelo nizko ceno. In sploh med mladimi se je razvila kultura, ki je povsem imuna na tovrstne manipulacije.

  Trenutno dogajanje v Iranu je v interesu izključno in samo globalistom. Moraliziranje o človekovih pravicah in demokraciji gre kritičnim ljudem že pošteno na spolne organe. Bodite vsaj izvirni.

  • mojadezela

   Na novi so tako klišejski da je že smešno. Lažejo kot jim cionisti natekujejo. Drek pa tako domoljubje. Ta desnica nas bo prodala cionistom še prej kot levica. Pri tem pa nam bodo dopovedovali kako je to v tedu in super. Samo poglej tega butastega Zvera…….iste smeti kot levuhi….fujjj gnoj. V Sloveniji so potrbne korenite spremembe!!!!! Potrbno bo temeljito spomladansko čiščenje!!!!!! Vse obstoječe stranke so iz iste greznice!!!!

 • seveda so neustrašni saj so jih njihovi islamistični botri zadrogirali in jim obljubljajo 72 devic v nebesih