fbpx

[VIDEO] Število ubitih protestnikov v Iranu raste, a so šli neustrašni ljudje na ulice tudi v manjših mestih!

Foto: youtube

Število ubitih protestnikov se je v Iranu povzpelo že na 17, ljudje so zavzeli tudi manjša mesta. Posnetki na družbenih omrežjih pa prikazujejo navdihujoče prizore, ko se za svobodo na ulici bori kar 300 tisoč ljudi!

Pogumen iranski narod je odločen, da je bilo dovolj islamske tiranije. Protesti se nadaljujejo, spopadi med varnostnimi silami in protestniki pa so terjali nove smrtne žrtve. Število teh se je v petih dneh povzpelo na 17.

Po podatkih Al Arabiye je bilo v mestu Qahdregan v provinci Isfahan v osrednjem Iranu ubitih pet borcev za svobodo. Do tega naj bi po nekaterih podatkih prišlo po tem, ko so protestniki skušali vdreti v mestno hišo. Nekateri, sicer neuradni podatki, objavljeni na spletnih portalih, ki so blizu nekdanjemu iranskemu predsedniku Mahmudu Ahmadinedžadu, poročajo, da sta bila ubita tudi moška, pripadnika Revolucionarne garde.

Iranska državna televizija pa je v ponedeljek sporočila, da varnostne sile nasprotujejo protestnikom. Dva protestnika sta bila ustreljena v mestu Izeh, dva v Dorudu, trije pa v Isfahanu, ko so na njih streljale varnostne sile, poroča Jihad Watch. Protesti so  se torej iz prestolnice Irana preselili tudi v manjša mesta. Na teheranskem trgu Enghelab pa je policija v nedeljo zvečer proti protestnikom uporabila celo solzivec in vodne topove.

V naslednjem posnetku si lahko pogledate, kako želi iranski režim povoziti protestnike. Kje so zdaj organizacije za človekove pravice?!

https://twitter.com/TrumpsBlonde/status/947979282730582016

Protesti so se preselili tudi na ulice manjših mest, kot so Izeh, Kermanshah in Khorramabad na zahodu, Shahinshahr na severozahodu in Zanjan na severu. Življenje pod islamskim režimom je Irancem dobesedno presedlo.

Tako kot po celotnem Iranu so tudi v mestu Mashhad protesti uperjeni proti islamskemu režimu. V Mashhadu se je na ulicah zbralo na tisoče ljudi, ki so vzklikali “Smrt diktatorju!”.

M. S.